ΡΟΔΟΣ: Μεγάλη… φυγή για τις διακοπές Χριστουγέννων κ Πρωτοχρονιάς -Ποιους προορισμούς επέλεξαν οι Ροδίτες

Share

Η ώρα της… επιστροφής στην καθημερινότητα ήρθε για τους συντοπίτες μας Ρόδιους, οι οποίοι φέτος, επέλεξαν να φύγουν από το νησί, είτε για τις διακοπές των Χριστουγέννων είτε της πρωτοχρονιάς, σε άλλες χώρες ή χριστουγεννιάτικους προορισμούς μέσα στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τουριστικών γραφείων στην περιοχή μας, που είτε συνεργάζονται με άλλα γραφεία της πρωτεύουσας για ομαδικές και οργανωμένες εκδρομές, είτε κλείνουν μεμονωμένες εκδρομές, οι Ροδίτες φέτος… έκλεισαν τις χειμωνιάτικες διακοπές τους από πολύ νωρίς για ξεκούραση, στιγμές χαλάρωσης, για διασκέδαση, αγορές και ταξιδιωτικές εμπειρίες!

 «Μόλις έκλεισαν τα ξενοδοχεία και έδωσε τέλος της τουριστική σεζόν, άρχισαν οι κρατήσεις. Οι περισσότεροι έκλεισαν είτε οργανωμένες εκδρομές σε μακρινούς προορισμούς (Μαρόκο, Αίγυπτο, Ταϋλάνδη) είτε στην Ευρώπη, μεμονωμένα. Πρώτο στις προτιμήσεις παραμένει το Ντουμπάι και ακολουθούν, Πράγα, Βιέννη και Κωνσταντινούπολη. Στις ευρωπαϊκές χώρες, πρώτες στις προτιμήσεις παραμένουν η Ρώμη, το Παρίσι και το Λονδίνο» αναφέρει γνωστή τουριστική πράκτορας στην «δ».

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι από τους Ροδίτες που έσπευσαν να κλείσουν πιο ελκυστικά πακέτα διακοπών και πριν τις γιορτές (κυρίως για τον περασμένο Νοέμβρη) ενώ πολλοί επέλεξαν και ελληνικούς προορισμούς όπως: Αράχωβα, Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Ευρυτανία, Θεσσαλία, Λίμνη Πλαστήρα, Τρίκαλα, Μετέωρα, Πήλιο, Εύβοια, Δελφοί, Αρκαδία και άλλοι προορισμοί της βόρειας Ελλάδας.

Να σημειωθεί τέλος, πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα καταγεγραμμένα στοιχεία, έως τις 8 Ιανουαρίου 2023 (δηλαδή μετά την εορτή των Θεοφανείων την προσεχή Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023), αναμένεται το τελευταίο κύμα επιστροφής των Ροδίων ταξιδιωτών.

(δημοσιεύτηκε: dimokratiki)