1899: Φρενίτιδα για τη νέα σειρά του Netflix από τους δημιουργούς του Dark! (video)

Share

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από ένα ατμόπλοιο με μετανάστες που πηγαίνει δυτικά  από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, διαφορετικής καταγωγής και προέλευσης, ενώνονται με τις ελπίδες και τα όνειρά τους κοντά  στο κατώφλι του νέου αιώνα για το μέλλον τους. Όταν ανακαλύπτουν ένα άλλο ακυβέρνητο μεταναστευτικό πλοίο ανοιχτά της θάλασσας που έχει εξαφανιστεί εδώ και μήνες, το ταξίδι τους παίρνει μία απροσδόκητη τροπή. Αυτό που βρίσκουν πάνω στο πλοίο θα μετατρέψει το πέρασμα τους στη γη της επαγγελίας, σε έναν εφιαλτικό γρίφο, όπου θα πρέπει να ενώσουν το παρελθόν των επιβατών μέσα από έναν ιστό μυστικών…

Η νέα σειρά μυστηρίου εποχής του Netflix έχει τα credits από τους δημιουργούς του Dark, Baran bo Odar και Jantje Friese, γεγονός που είναι ευχή και κατάρα μαζί.

Και αυτό διότι το 95% όσων θα ξεκινήσουν το “1899” έχουν δει την πολυσυζητημένη γερμανική σειρά μυστηρίου του Netflix (DARK) που έχει προηγηθεί και τους έχει γ… το μυαλό με τα ταξίδια μπρος-πίσω στον χρόνο, τα παράλληλα σύμπαντα και τους 1922 χαρακτήρες που έκαναν το συνεχόμενο binge-watching μονόδρομο, για να μην χάσεις την μπάλα.

Και φυσικά, όχι μόνο έχουν ανάλογες απαιτήσεις από το 1899, αλλά είναι και τρομερά υποψιασμένοι για το κάθε ενδεχόμενο πιθανό twist. Mια συνήθηκη που δεν αφήνει εκ προοιμίου την σειρά να “ανασάνει”, να κάνει το παιχνίδι της.

Παίρνει τον χρόνο της να χτίσει και οριοθετήσει το μωσαϊκό των ετερόκλητων χαρακτήρων που θα κληθούμε να ταυτιστούμε μαζί τους, διασπείρει μια slow burn ανησυχία υπόκωφου τρόμου, την οποία διανθίζει με μικρές πινελιές supernatural mindfuck (παραδόξως, όχι στο “ύποπτο” πλοίο, αλλά στο “νορμάλ”), αλλά πρωτίστως την ενδιαφέρει να στήσει το υπόβαθρο, το καμβά συμπεριφορών που πάνω του θα δοκιμάσει να κεντήσει τα διάφορα παραφερνάλια του ψυχολογικά και χωροχρονικά διαταραγμένου παζλ που όλοι διαισθανόμαστε ότι θα κληθούμε να λύσουμε και που στο τέλος του τρίτου επεισοδίου, βεβαιωνόμαστε.

Ετερόκλητο είναι και το σύνολο των πρωταγωνιστών, αλλά μοιάζει να έχει γίνει ψαγμένο κάστινγκ, με τους Έμιλι Μπίτσαμ (Cruela, Little Joe), Ανουρίν Μπαρνάρντ (Dunkirk, Radioactive), Αντρέας Πίτσμαν (Dark), Λούκας Λίνγκαρντ Τόνεσεν (Dark, The rain, Borgen), Μιγκέλ Μπερναντό (Elite), να ξεχωρίζουν.

O χρόνος είναι κάτι σχετικό και δεν είναι ανίκητος. Υποσχόμενη αρχή. (info: moveitmag)

VIDEO