Μπροστά από το χρονοδιάγραμμα η νέα γέφυρα του ποταμού Μάκαρη στο Χαράκι

Share

Ξεκίνησε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 και μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των 24 συνολικά προ-εντεταμένων δοκών του φορέα της γέφυρας του ποταμού Μάκαρη στο Χαράκι της Ρόδου.

Σε ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει:

«Η πρώτη προεντεταμένη δοκός της νέας γέφυρας που κατασκευάζουμε στην θέση Χαράκι, τοποθετήθηκε σήμερα. Πριν από ακριβώς ένα χρόνο κατέρρευσε εν μέσω της θεομηνίας “Γηρυόνης” η παλιά γέφυρα που υπήρχε σε αυτή την θέση της Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου.

Σήμερα, στάθηκα στο ίδιο σημείο από όπου στο ξημέρωμα της 26ης Νοεμβρίου 2019, αντίκρυσα την κατεστραμμένη γέφυρα, που ευτυχώς για όλους μας είχαμε αποκλείσει λόγω επικινδυνότητας που διαγνώσαμε δεκαπέντε ημέρες πριν, και θυμήθηκα την συζήτηση που τότε έγινε με τους συνεργάτες μου.

‘Δεν υπάρχει πολιτικό κόστος όταν κάνεις το σωστό’, ήταν η σκέψη που επικράτησε.

Σήμερα, από το ίδιο σημείο παρακολουθήσαμε την τοποθέτηση των πρώτων προεντεταμένων δοκών στη νέα γέφυρα που κατασκευάζεται με εντατικό ρυθμό και χωρίς να έχει χαθεί ούτε μέρα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση.

Ναι, στην πιο δύσκολη περίοδο αυτής της χώρας μπορούν και γίνονται σημαντικά πράγματα, φτάνει να υπηρετείς τους στόχους σου με επιμονή και πάθος,

Να έχεις σχέδιο και συνεργάτες εργατικούς και υπεύθυνους,

Και να μπορείς να αντέχεις και τον χυδαίο πόλεμο των δήθεν. Οταν λέγαμε Μπροστά, εννούσαμε αυτό ακριβώς. Οι σελίδες αυτές δεν γυρίζουν αθόρυβα. ΓΧ»

«Στη γέφυρα του Μάκκαρη σήμερα, ένα χρόνο μετά την καταστροφή της, είμαστε περήφανοι για την πρόοδο των κατασκευών. Δουλέψαμε σκληρά, χωρίς να αφήσουμε μέρα να πάει χαμένη για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι την ολοκλήρωση του» ήταν η ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστου Ευστρατίου.