5 νέες κλίνες covid 19 και νέο Μοριακό Αναλυτή αποκτά το Νοσοκομείο Καλύμνου

Share

Με το που ανέλαβε καθήκοντα σήκωσε μανίκια ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου, κ. Βασίλης Στασινόπουλος, ο οποίος την επομένη της επίσκεψης του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστου Ροϊλού στην Κάλυμνο, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Μαρτίου, υπέγραψε δυο πολύ σημαντικές αποφάσεις.

Η μία αφορά στην προσθήκη άλλων 5 κλινών στη μονάδα covid 19 στο νοσοκομείο του νησιού, διότι οι 10 κλίνες που λειτουργούσαν σχεδόν από την αρχή της πανδημίας δεν επαρκούσαν για τη νοσηλεία των ασθενών, και η δεύτερη την προμήθεια ενός μοριακού αναλυτή, ίδιου με αυτόν που λειτουργεί στο Νοσοκομείου Λέρου και το ΚΥ Πάτμου, ο οποίος θα παραληφθεί εντός του δεκαημέρου.

Τόσο η μία απόφαση όσο και η άλλη κρίθηκαν αναγκαίες λόγω της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων στο νησί της Καλύμνου το τελευταίο διάστημα.

Να θυμίσουμε βέβαια ότι η περιφέρεια έχει ήδη προμηθεύσει με σύγχρονο μοριακό αναλυτή το νοσοκομείο ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, «ανιχνεύει» όλα τα λοιμώδη νοσήματα. Για να προχωρά όμως η διοίκηση στην αγορά νέου, σίγουρα θα έχει τους λόγους της, ένας από τους οποίους όπως πληροφορηθήκαμε είναι ότι τα αντιδραστήρια έχουν σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

Ελπίζουμε μόνο ένα τόσο σύγχρονο και χρήσιμο μηχάνημα, που υπάρχει ήδη στο νοσοκομείο μας, να μην απαξιωθεί με την αγορά του νέου και μείνει στα «αζήτητα», όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.…

Εναγωνίως αναμένουμε να λυθεί και το θέμα των εμβολιασμών των κατοίκων των νησιών Τελένδου και Ψερίμου διότι, αν και εντάσσονται στην κατηγορία κάτω των 1000 κατοίκων όπου σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου μπορούν να εμβολιαστούν όλοι, εφόσον το επιθυμούν, είναι τα μόνα που ακόμη δεν εμβολιάστηκαν οι κάτοικοι.

Στασιμότητα υπάρχει και στο θέμα του εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 60-64 με εμβόλια της Astra Zeneca. Και για τα δυο αυτά θέματα , όπως αναφέρουμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας , υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ ότι θα τακτοποιηθούν μέχρι τέλος Μαρτίου.

Το ευχάριστο είναι ότι οι εμβολιασμοί άνω των 75 ετών εξελίσσονται με ικανοποιητικό ρυθμό και μόνο το προηγούμενο διήμερο, όπως πληροφορηθήκαμε, έγιναν 150 εμβολιασμοί.

Να τονίσουμε ότι τόσο η ομάδα covid του ΕΟΔΥ, όσο και το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου λειτουργούν με υπευθυνότητα και κάνουν εξαιρετική δουλειά, γεγονός  που δεν διέφυγε της προσοχής του κ. Ροϊλού όταν επισκέφθηκε την Κάλυμνο και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

Ειρήνη Χαλκίτη