Γ. ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ: Άσχημη εξέλιξη η πρόβλεψη για 38 φοιτητές στην ΑΕΝ το φετινό ακαδημαϊκό έτος

Share

Η πρόβλεψη για 38 μόνο πρωτοετείς φοιτητές στην ΑΕΝ Καλύμνου κατά το τρέχον Ακαδημαϊκό έτος αποτελεί άσχημη εξέλιξη, αναφέρει σε ΔΤ που εξέδωσε η παράταξη του κ. Γιάννη Ματροκούκου. Ο επικεφαλής της παράταξης καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή πως στέκεται παγερά αδιάφορη μπροστά στην ανησυχητική αυτή εξέλιξη, όπως επίσης ότι δεν προχώρησε με την αγοραπωλησία του ακινήτου που θα στεγάσει τη Σχολή Μηχανικών. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου έχουν φοιτήσει από το 2018 μέχρι σήμερα 339 σπουδαστές και σπουδάστριες και ήδη αρκετοί από αυτούς έχουν αποφοιτήσει. Σύμφωνα με την κατανομή θέσεων εισαγομένων όπως αυτή αναλύεται στη σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο αριθμός των φοιτητών για το φετινό Ακαδημαϊκό Έτος είναι αρκετά μειωμένος, γεγονός που απασχολεί όχι μόνο την παράταξη Μαστροκούκου αλλά και όλη την Καλυμνιακή κοινωνία.

Ακολουθεί το ΔΤ της Παράταξης Μαστροκούκου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ 13/05/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η σχολή πλοιάρχων εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου, διέγραψε μια επιτυχημένη πορεία και ήδη οι πρώτοι πτυχιούχοι της είναι γεγονός.

Φοίτησαν 339 σπουδαστές και ο αριθμός των πρωτοετών, ανά Ακαδημαϊκό έτος έχει ως εξής:
Έτος 2018 πρωτοετείς, 75 φοιτητές
Έτος 2019 πρωτοετείς 81 φοιτητές
Έτος 2020 πρωτοετείς 77 φοιτητές
Έτος 2021 πρωτοετείς 86 φοιτητές
Έτος 2022 πρωτοετείς 38 φοιτητές

Η πρόβλεψη για 38 μόνο πρωτοετείς φοιτητές κατά το τρέχων Ακαδημαϊκό έτος αποτελεί άσχημη εξέλιξη.
Αν υπολογίσει κανείς τον αριθμό των φοιτητών που θα αιτηθούν μετεγγραφής, τότε τα πράγματα ίσως είναι ανησυχητικά.

Η Σχολή χρειάζεται στήριξη απ΄ όλους. Το Διοικητικό και Εκπαιδευτικό προσωπικό είναι εξαιρετικό. Οι υποδομές είναι άριστες. Χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού, για την δημιουργία εκ νέου δύο τμημάτων. Ο δήμαρχος, ο πρώτος πολίτης του Νησιού, δυστυχώς στέκεται παγερά αδιάφορος.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται η δημοτική αρχή και με την ίδρυση σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Έως τώρα ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αγοροπωλησίας του κτιρίου, που θα στεγάσει την σχολή. Μια διαδικασία που καρκινοβατεί από τον Οκτώβριο του 2019.

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν προχωρά στην ίδρυση της σχολής μηχανικών , αν δεν ολοκληρωθεί η αγορά του κτιρίου.

Ο δήμαρχος, διαβεβαίωνε όλους μας ,ότι θα τρέξει με τον φάκελο παραμάσχαλα και σε έξι μήνες θα έχει τελειώσει το θέμα. Πέρασαν οι μήνες, πέρασαν τα χρόνια και ακόμα η χελώνα κυνηγά τον λαγό.
Κρίμα και πάλι κρίμα.

Για την Παράταξη
Μαστροκούκος Γιάννης