Παρουσιάστηκε το βιβλίο του δικηγόρου Μιχάλη Παπαγεωργίου

Share

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου το απόγευμα, παρουσιάστηκε το βιβλίο του συμπατριώτη μας δικηγόρου και διδάσκοντος στις Νομικές Σχολές της Αθήνας και της Κομοτηνής Μιχάλη Παπαγεωργίου στο νεοκλασικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών “Κωστής Παλαμάς”. 

Το βιβλίο αποτελεί ένα πολυδιάστατο νομικό έργο, βραβευμένο με ακαδημαϊκή διάκριση γύρω από το δίκαιο της βιώσιμης ανάπτυξης και την αποτελεσματικότητα του κράτους δικαίου σε σχέση με την διαμόρφωση των έννομων σχέσεων, τη ρύθμιση των διοικητικών εφαρμογών και τη διαφύλαξη έννομων αγαθών ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημόσια παρέμβαση για την προστασία του περιβάλλοντος και την ισορροπία των οικονομικών συμφερόντων της ανάπτυξης και της οικονομίας της αγοράς.

Το πρόλογο του έργου κάνει ο επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος ενώ ιδιαίτερα επαινετικές αναφορές στο έργο κατά την παρουσίαση έκαναν διακεκριμένοι καθηγητές όπως η κ. Γλυκερία Σιούτη, ο κ. Γιώργος Δέλλης, ο κ. Δημήτρης Ράικου και η κ. Κατερίνα Ηλιάδου.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν Ανώτατοι Δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, Καθηγητές Νομικής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Ελλάδος, στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, δικηγόροι και φοιτητές των Νομικών Σχολών.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία του Διευθυντή του Ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου, Μέγα Εκκλησιάρχη κ.κ. Αέτιου, επισημαίνοντας το προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαροθμολαίου για τη Βιωσιμότητα της Ανάπτυξης και την Αειφορία του Περιβάλλοντος με τρόπο αλληλέγγυο, ισορροπημένο και ανθρωπιστικό ανάμεσα στις γενεές αλλά και τις Κοινωνίες του Κόσμου.

Η μακροσκελής μονογραφία του Μιχάλη Παπαγεωργίου είναι 884 σελίδες, με 2.074 αναλυτικές παραπομπές/σχόλια και είναι προϊόν της διδακτορικής του Έρευνας στη Νομική Σχολή της Αθήνας και στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σάκκουλα και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO), που αποτελεί Διεθνή Οργανισμό.

Μιχαήλ Θ. Παπαγεωργίου,
Δικηγόρος, Διδάκτωρ Συνταγματικού & Διοικητικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών,
Μεταδιδακτορικός Ερευνητής/ Εντεταλμένος Διδασκαλίας Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.
Επιστημονικός Συνεργάτης Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.
Ερευνητής/ Επ. Συνεργάτης Πανεπιστημίου Cambridge (Noμική Σχολή/ Wolfson College)