Tasteatlas: Τα γιουβαρλάκια, ανάμεσα στις 100 καλύτερες σούπες του κόσμου! – Στην 31η θέση το ελληνικό παραδοσιακό πιάτο 

Share

Τα παραδοσιακά ελληνικά γιουβαρλάκια, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 100 καλύτερες σούπες του κόσμου σύμφωνα με τον πολύ δημοφιλή ιστότοπο Tasteatlas, τα οποία, τοποθέτησε στην 31η θέση -ανάμεσα σε πολύ γνωστά πιάτα από όλο τον κόσμο και μάλιστα με πολύ υψηλή βαθμολογία!

Σύμφωνα με την κριτική για τα γιουβαρλάκια, αναγράφονται τα εξής:

”Αυτή η χορταστική ελληνική σούπα συνδυάζει τρυφερά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και έναν κρεμώδη, γευστικό ζωμό. Τα κεφτεδάκια και ο ζωμός καρυκεύονται συνήθως με διάφορα φρέσκα μυρωδικά και όλο το πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη αυγολέμονος – της κρεμώδους σάλτσας αυγού και λεμονιού – που πυκνώνει τον ζωμό και προσθέτει τη χαρακτηριστική ζουμερή γεύση. Παραδοσιακά συνδεδεμένα με τον χειμώνα, τα γιουβαρλάκια συνοδεύονται συνήθως με ψωμί και τα απολαμβάνουμε ως θρεπτικό κυρίως πιάτο”.

Στην κορυφή με τις 100 καλύτερες σούπες του κόσμου, είναι το Tonkotsu ramen FUKUOKA

Στην πρώτη θέση, βρίσκεται το Tonkotsu ramen FUKUOKA: Το Tonkotsu είναι ένα μοναδικό στυλ ramen που αποτελείται από έναν εξαιρετικά πλούσιο, λιπαρό ζωμό χοιρινού, φρέσκα noodles, αυγά με μαλακό κρόκο και τρυφερή χοιρινή κοιλιά που λιώνει στο στόμα. Είναι τόσο δημοφιλές και ιδιαίτερο που θα μπορούσε να είναι ένα πιάτο από μόνο του, όχι απλώς ένα στυλ ramen.

Το ramen συνήθως καλύπτεται με κρεμμύδια για φωτεινότητα και ζωντάνια, βλαστούς μπαμπού για τραγανή, ξηρή γεύση, φύκια nori για τραγανότητα και γλυκό καλαμπόκι για ακόμα καλύτερη γεύση. Ο πλούσιος ζωμός αναπτύσσεται με το μαγείρεμα των χοιρινών κόκκαλων για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να διαλυθεί το κολλαγόνο και το λίπος, με αποτέλεσμα μια μοναδική, κρεμώδη υφή του πιάτου.