Matthew Lodge, Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα: «Η Ρόδος αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Βρετανών»

Share

 

Την  ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Ρόδου και του Ηνωμένου Βασιλείου, συζήτησαν σήμερα ο δήμαρχος Αλεξανδρος Κολιάδης και ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Matthew Lodge, παρουσία της προξένου Ράνιας Κοσσιώρη. 

«Το νησί σας έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Βρετανών» είπε ο κ. Lodge, εξαίροντας τις φυσικές ομορφιές, την φιλοξενία, αλλά και το αίσθημα ασφάλειας που βιώνουν οι επισκέπτες.

“Οι Βρετανοί αισθάνονται ασφαλείς στη Ρόδο” δηλώνει ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου

«Το νησί μας αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για τους Βρετανούς επισκέπτες και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ μας είναι καθοριστικής σημασίας. Ευχαρίστησα τον Πρέσβη για την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στη Ρόδο. Στόχος μας είναι, μέσα από την ενίσχυση των διμερών σχέσεων να φέρουμε θετικά αποτελέσματα τόσο για τους κατοίκους της Ρόδου όσο και για τους επισκέπτες μας από το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης.

Σημειώνεται ότι στο ξενοδοχείο Sheraton στη Ρόδο πραγματοποιείται τριήμερο  παγκόσμιο συμπόσιο με θέμα την ρύπανση από τα  πλαστικά, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με το University of Leeds,  το Global NEST, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης.

Το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και το απόγευμα στην εναρκτήρια τελετή, μίλησε ο  Πρέσβης Matthew Lodge.

ΠΗΓΗ:  ertnews.gr