Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Αρχική Διάφορα Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ – Ενισχύθηκε το ΠΑΣΟΚ μετά τις εσωκομματικές...

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ – Ενισχύθηκε το ΠΑΣΟΚ μετά τις εσωκομματικές εκλογές

Share

 

Κυρίαρχη στην πρώτη θέση αναδεικνύει την Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της GPO, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται πως έχει κερδίσει την αποδοχή των πολιτών αφού το 60,4% κρίνει θετικά τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 26,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Αναλυτικά:

ΝΔ: 26,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 7,6%

ΠΑΣΟΚ: 14,3%

Ελληνική Λύση: 8,1%

ΚΚΕ: 8,3%

Θετική η εκλογή Ανδρουλάκη

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

«Ναι, μάλλον ναι» απαντούν σε ποσοστό 77,3% οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στη σχετική ερώτηση, ενώ 22,7% «όχι, μάλλον όχι».

Η δημοσκόπηση της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 48,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του.

Η δημοσκόπηση της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Επίσης στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 60,4% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετη άποψη έχει 33,7%.

Η δημοσκόπηση της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από την απόφαση του αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από τις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, το 55,4% των ψηφοφόρων του κόμματος διαφωνούν, ενώ το 42% συμφωνεί.

Το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος, ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.

Ναυτεμπορική / cnn greece