Τα ελληνικά Γιουβαρλάκια και Κεφτεδάκια φιγουράρουν στην δεκάδα με τα 50 καλύτερα φαγητά με κεφτέδες του TasteAtlas! Ο διεθνής ιστότοπος

2η Θέση: Γιουβαρλάκια (Γιουβαρλάκια, Γιουβαρλάκια, Γιουβαρλάκια)
Αυτή η χορταστική ελληνική σούπα συνδυάζει τρυφερά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και έναν κρεμώδη, γευστικό ζωμό. Τα κεφτεδάκια και ο ζωμός καρυκεύονται συνήθως με διάφορα φρέσκα μυρωδικά και όλο το πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη αυγολέμονος – της κρεμώδους σάλτσας αυγού και λεμονιού – που πυκνώνει τον ζωμό και προσθέτει τη χαρακτηριστική ζουμερή γεύση.
Παραδοσιακά συνδεδεμένα με τον χειμώνα, τα γιουβαρλάκια συνοδεύονται συνήθως με ψωμί και τα απολαμβάνουμε ως θρεπτικό κυρίως πιάτο.

7η Θέση: Κεφτεδάκια (Κεφτέδες, Κεφτεδάκια)
Γευστικά, αφράτα και τρυφερά, τα κεφτεδάκια είναι ελληνικοί κεφτέδες που φτιάχνονται από συνδυασμό κιμά χοιρινού και μοσχάριου, αυγών, μπαγιάτικου ψωμιού ή τριμμένης φρυγανιάς και καρυκεύματα όπως άνηθο, πιπέρι, μαϊντανό και ρίγανη. Το μείγμα πλάθεται σε μικρά μπαλάκια τα οποία στη συνέχεια τηγανίζονται σε ελαιόλαδο.
Το στρογγυλό τους σχήμα τα κάνει ιδανικά για δημοφιλή ελληνικά πικνίκ όπου τα κεφτεδάκια καταναλώνονται ως σνακ, αλλά τα κεφτεδάκια μπορούν να καταναλωθούν και ως ορεκτικά ή ως κυρίως πιάτο. Συνιστάται να προσθέσετε λίγο βούτυρο και λίγο χυμό λεμονιού στους κεφτέδες για έξτρα γεύση.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ της λίστας, είναι το Polpette (ιταλικά κεφτεδάκια)
Το Polpette είναι μια λέξη που υποδηλώνει ιταλικά κεφτεδάκια, που παραδοσιακά αποτελούνται από κιμά μοσχαρίσιο ή μοσχαρίσιο (και μερικές φορές χοιρινό) που διαμορφώνεται σε μικρές μπάλες. Αυτά τα κεφτεδάκια συνήθως εμπλουτίζονται με μεγάλη ποικιλία συστατικών όπως μαϊντανό, αυγά, σκόρδο και μερικές φορές ακόμη και μορταδέλα ή Parmigiano Reggiano.
Αν και κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι το polpette σερβίρεται με ζυμαρικά, αυτό είναι κυρίως αμερικανικό πράγμα και το ιταλικό polpette συνήθως καταναλώνεται μόνο του ως σνακ, ορεκτικό ή finger food που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά όλων των ηλικιών.