ΠΑΡΙΣΙ: Μακρόν και Ζαν Καστέξ σε γαλλικό καφέ με την επανεκκίνηση της εστίασης (video)

Share

Εστιατόρια και καφετέριες άνοιξαν εκ νέου στη Γαλλία την Τετάρτη μετά από ένα εξάμηνο κλείσιμο. Ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ απολάμβαναν το καφεδάκι τους, σε κεντρικό καφέ του Παρισιού, καθώς οι κανόνες με την σημερινή επανεκκίνηση της εστίασης.

Οι κινηματογράφοι, τα μουσεία και τα θέατρα μπορούν να ανοίξουν ξανά, ενώ τα εστιατόρια μπορούν να εξυπηρετήσουν πελάτες σε εξωτερικούς χώρους κατά το πρώτο στάδιο του κυβερνητικού σχεδίου.

Η Γαλλία κατέγραψε περισσότερους από 108.000 θανάτους από το Covid-19 – ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη- αλλά τώρα παρατηρείται μείωση του ποσοστού μόλυνσης και των εισαγωγών κρίσιμης φροντίδας.

Ο υπουργός Υγείας Olivier Veran ανέφερε τη σταθερή αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού της χώρας ως άλλη κινητήρια δύναμη πίσω από τη χαλάρωση των περιορισμών. Περίπου το 40% του ενήλικου πληθυσμού έλαβε τουλάχιστον μία δόση.

Το επόμενο στάδιο του προγράμματος επιστροφής στην κανονικότητα στην Γαλλία, έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου, ενώ η εσωτερική υπηρεσία επιτρέπεται σε εστιατόρια και η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 11 μ.μ.

Το τελευταίο βήμα, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου, θα άρει όλους τους υπόλοιπους κοινωνικούς περιορισμούς. / The Star

VIDEO