Κυρ. Μητσοτάκης: Θέλω να σας ανακοινώσω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους το υπερσύγχρονο νοσοκομείο που της αξίζει

Share

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέλω να σας ανακοινώσω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους το υπερσύγχρονο νοσοκομείο που της αξίζει

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε Κω και Ψέριμο

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ό,τι καλύτερο μπορούσαν να ελπίζουν οι κάτοικοι της Κω το ανακοίνωσε, και τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε, ο Κυρ. Μητσοτάκης, όταν επισκέφθηκε την Κω σήμερα το πρωί. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μετέβη στην Ψέριμο, όπου οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν με χαμόγελα και ανοιχτές αγκαλιές. Τελικός προορισμός του πρωθυπουργού το νησί της Αστυπάλαιας όπου έγινε παρουσίαση της επόμενης φάσης του πρότζεκτ «Astypalea: smart & sustainable island», ενός εξαιρετικά καινοτόμου σχεδίου που ωθεί το Νότιο Αιγαίο στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την πράσινη μετάβαση.

Από την Κω και δια στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε η κατασκευή νέου Νοσοκομείου και η στελέχωση όλων των δομών υγείας. Την ευχάριστη είδηση υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση άπαντες στο νησί του Ιπποκράτη, μια και το αίτημα για νέο Νοσοκομείο είναι διαχρονικό και η υλοποίηση του αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα, ειδικά σε ένα νησί που γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της υγείας.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο της Κω, τον Περιφερειάρχη, Υπουργούς και Βουλευτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και τις χρηματοδοτήσεις διαφόρων έργων και άκουσε με πολύ προσοχή τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των τοπικών φορέων, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά από πολλούς παριστάμενους.

Στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και οι Βουλευτές Δωδεκανήσων της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Yψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.