Αχτσιόγλου: Δημιουργική αντιπολίτευση σήμερα, ρεαλιστική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών αύριο (Video)

Share

«Δημιουργική αντιπολίτευση σήμερα, ρεαλιστική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών αύριο», ήταν το μήνυμα της Έφης Αχτσιόγλου που το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εκδήλωση στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, ξεκαθάρισε ότι: «Η υποψηφιότητά μου εκ των πραγμάτων δεν αφορά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά στην Ελλάδα και την κοινωνία, κάθε δημοκράτη πολίτη».

Αναλυτικότερα:

«Σας κάλεσα σήμερα εδώ για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το αποτέλεσμα των εκλογών ανέθεσε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρίσιμες αποφάσεις. Οφείλουμε να εργαστούμε με επιμονή», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Η υποψηφιότητά μου εκ των πραγμάτων δεν αφορά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά στην Ελλάδα και την κοινωνία, κάθε δημοκράτη πολίτη, αφορά το όραμά μας για μια κοινωνία ισότητας και ελπίδας για να μην καθορίζονται οι συνθήκες από τη γέννησή του. Αφορά στα κοινωνικά αγαθά, τους νέους ανθρώπους, αφορά τις γυναίκες, αφορά την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, αφορά τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική κρίση και η πράσινη μετάβαση, αφορά τις δυνάμεις του πολιτισμού, αφορά τους ανθρώπους που υψώνουν τείχος στην άκρα δεξιά», σημείωσε.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα: «Χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεσματικό και μεθοδικό, ικανό να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις. Στη διαδρομή αυτή δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Έχουμε την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Αναλάβαμε την κυβέρνηση και βγάλαμε τη χώρα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, αλλά διευρύναμε την ίδια στιγμή και το κόμμα».

«Η προσδοκία είναι ζωντανή, πιστεύω βαθιά ότι αυτή τη διαδρομή αξίζει να την περπατήσουμε, πιστεύω ότι μπορούμε», σημείωσε κλείνοντας η Έφη Αχτσιόγλου.

info: documento news

Ο Νάσος Ηλιόπουλος στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου

Tη στήριξή του προς την Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ανοιχτά σε ανάρτησή του στα social media ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για μια «επιλογή ανανέωσης και ενότητας». Επικαλούμενος τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει επίσης ότι πρόκειται για «μια επιλογή από το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ».πενθυμίζεται ότι η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα (12/07) την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νάσος Ηλιόπουλος εξέφρασε άμεσα τη στήριξή του στη γυναίκα που έχει σημειώσει τη δική της πορεία ως στέλεχος του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέβασε μια φωτογραφία της πρώην υπουργού Οικονομικών από μια ομιλία της και έγραψε μεταξύ άλλων«Είναι πραγματικά όμορφο για μια τόσο σημαντική ευθύνη να μπορείς να υποστηρίξεις έναν άνθρωπο που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι. Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί μια επιλογή ανανέωσης και ενότητας. Μια επιλογή από το “νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας».

Τόνισε επίσης τον υψηλό συμβολισμό της υποψηφιότητάς της, λέγοντας ότι: «Θέλω να σταθώ όμως σε έναν από τους ουσιαστικούς συμβολισμούς αυτής της υποψηφιότητας. Οι πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ όταν ανέλαβε το 2019 ήταν η ακύρωση μέτρων ενίσχυσης των εργαζομένων όπως η αιτιολογημένη απόλυση και η προστασία των εργαζομένων σε εργολάβους. Μέτρων που είχαν την υπογραφή της Έφης Αχτσιόγλου. Μια υπενθύμιση λοιπόν στρατηγικών διαφορών που αφορούν συνολικά το παραγωγικό μοντέλο» .

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Είναι πραγματικά όμορφο για μια τόσο σημαντική ευθύνη να μπορείς να υποστηρίξεις έναν άνθρωπο που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι. Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί μια επιλογή ανανέωσης και ενότητας. Μια επιλογή από το «νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Θέλω να σταθώ όμως σε έναν από τους ουσιαστικούς συμβολισμούς αυτής της υποψηφιότητας. Οι πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ όταν ανέλαβε το 2019 ήταν η ακύρωση μέτρων ενίσχυσης των εργαζομένων όπως η αιτιολογημένη απόλυση και η προστασία των εργαζομένων σε εργολάβους. Μέτρων που είχαν την υπογραφή της Έφης Αχτσιόγλου. Μια υπενθύμιση λοιπόν στρατηγικών διαφορών που αφορούν συνολικά το παραγωγικό μοντέλο.

Η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αφορά συνολικά τα χιλιάδες μέλη και φίλους του. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε ξανά ένα σύγχρονο κόμμα που θα εκφράζει τους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες. Εκεί που κάποιοι βλέπουν μόνο δυσκολίες να δούμε τις δυνατότητες και να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε πείσμα και όραμα.

Καλή επιτυχία Έφη!»