«Αδειάζει» τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο η ΝΔ για το θέμα των αμβλώσεων!

Share

Σάλο έχει προκαλέσει η ψήφος του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου υπέρ των αμβλώσεων.

Στο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου το οποίο αναφέρει ότι «η ζωή ενός παιδιού πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη», οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης ψήφισαν «όχι».

Η στάση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για ακροδεξιές απόψεις. «Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών» δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Έχει λυθεί το θέμα εδώ και δεκαετίες»
Η Νέα Δημοκρατία με τη σειρά της «άδειασε» τον ευρωβουλευτή διαχωρίζοντας τη θέση της στο θέμα των αμβλώσεων: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της. / newsbreak