News&

Άφιξη της Αγίας Κάρας της Οσίας Γαβριηλίας στην Κάλυμνο (Photo’s & Video)

Share

 

Αφίχθη σήμρα στην Κάλυμνο η Αγία Κάρα της Οσίας Γαβριηλίας, προερχόμενη από τη Λέρο, την οποία υποδέχτηκαν στο λιμάνι ο Μητροπολίτης κ.κ. Παϊσιος, ο ιερός κλήρος και αρκετός κόσμος. Την Αγία Κάρα συνόδευσε από τη Λέρο ο Επίσκοπος Στρατονικείας, ενώ στο λιμάνι της Καλύμνου, εκτός από ακρετούς πιστούς ήταν και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο Δήμαρχος ο Έπαρχος, ο πρόεδρος του Δ. Σ. και ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Εν πομπή, η Αγία Κάρα, μεταφέρθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, ενώ στρατιωτικό άγημα του 5/42 Συντάγματος, απέδιδε τιμές κατά την πομπή και σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη εκδόσει η Ι. Μητρόπολη, θα εκτεθεί σε προσκύνημα στο Ναό, ενώ στις 18:00 θα τελεστεί κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικολάου και στις 21:00 θα τελεστεί όρθρος και αγρυπνία.

Αύριο Κυριακή 14 Απριλίου, θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Κάρα με την Εικόνα, θα μεφερθούν στον Ι. Ναό της Παναγίας στο Χωριό, όπου το απόγευμα θα γίνει εσπερινός και το πρωί της Δευτέρας, μετά τη θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Παϊσίου, η Αγία Κάρα θα μεταφερθεί στη Λέρο, συνοδεύομενη από τον Επίσκοπο Στρατονικείας, κ. Στέφανο. /  ΠΗΓΗ: palmoskalymnou.gr

Exit mobile version