Άγγελος Καλαθιανάκης: Οι επιχειρήσεις έχουν σοβαρό θέμα επιβίωσης (video)

Share

ΑΓΓ. ΚΑΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ: ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΥ ΔΡΟΜΟ, ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟ

Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλύμνου στον υπουργό ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη (δείτε προηγούμενο δημοσίευμα) όπου ο εμπορικός κόσμος ζητά το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων με τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων, συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άγγελο Καλαθιανάκη. 

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Ο κ. Καλαθιανάκης εξέφρασε την αγωνία του για όλη αυτή την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι έμποροι. Δεν είμαστε ούτε ειδικοί, ούτε επιστήμονες ωστόσο έχουμε άμεση σχέση με την καθημερινότητα και με την οικονομία. Φθάσαμε στα όρια μας και έπρεπε οπωσδήποτε να κάνουμε κάποιες ενέργειες, δήλωσε. Είμαστε το μοναδικό νησί που βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο» για 7η συνεχόμενη εβδομάδα. Οι επιχειρήσεις έχουν σοβαρό θέμα επιβίωσης πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι, η μέχρι τώρα σωστή τήρηση των μέτρων από τους επαγγελματίες πρέπει να δικαιωθεί και η ΓΓ Πολιτικής προστασίας θα το καταλάβει αυτό και ότι μπορούν να ανοίξουν, έστω με click away, διότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αυτή τη στιγμή.

Έχουμε μηδενικά κρούσματα, μηδενικό ιικό φορτίο στα λύματα, όσοι νοσούν βρίσκονται στα σπίτια τους και ποτέ κανείς έμπορος δεν βρέθηκε θετικός, συμπλήρωσε. Μπορούμε και να δουλέψουμε και να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία τόνισε.

Επίσης ο κ Καλαθιανάκης είπε πως θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει επιπλέον επιχορηγήσεις στο δήμο ώστε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι επαγγελματίες. « Η επανεκκίνηση θα έχει μακρύ δρόμο, δύσκολο και ανηφορικό».

Κλείνοντας τη συνέντευξη ξεκαθάρισε πως αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα κινηθούν με περεταίρω ενέργειες, νόμιμες πάντα , που ποτέ δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

ΒΙΝΤΕΟ