Αισιοδοξία Σταϊκούρα για την εικόνα του τουρισμού, το ταμείο ανάκαμψης κ τις καταθέσεις (ηχητικό)

Share

«Η καλύτερη εικόνα του τουρισμού, τα έσοδα από το ταμείο ανάκαμψης και οι αυξημένες καταθέσεις, μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την πορεία της οικονομίας», δήλωσε στον Status 107,7 και τον Δημήτρη Βενιέρη ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η ανάκαμψη και η σταθεροποίηση θα έρθουν από την ανάπτυξη και όχι από τη λιτότητα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. «Τουναντίον» όπως είπε, «έχουμε ήδη ψηφίσει μόνιμες μειώσεις φόρων, όπως μεταξύ άλλων, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για το 2021 και 2022.

Αναφορικά με τη στήριξη της κοινωνίας και της αγοράς, ο υπουργός υπενθύμισε την υλοποίηση του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ 1 και 2 για φυσικά πρόσωπα, καθώς προβλέπεται να εκταμιευτούν μισό δις ακόμη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών επιχειρήσεων, επίσης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, αποζημίωση ειδικού σκοπού, που θα τρέξει άμεσα, ώστε να ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις μέσα στο Μάιο, κάτι που όπως είπε, αφορά και τη Θεσσαλονίκη, ενώ αναφέρθηκε και στα προγράμματα στήριξης της εστίασης, του τουρισμού, των παιδότοπων και γυμναστηρίων, ένα συνολικό πλέγμα μέτρων ύψους 2-2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι, συνεχίζονται τα μέτρα στήριξης της απασχόλησης. «Το 2020, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στην Ε.Ε. που είχε μία μικρή μείωση της ανεργίας κατά 0,1%, καθώς συνδέθηκαν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων με τη διατήρηση της απασχόλησης. Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε, ότι περιμένουμε την πρώτη εκταμίευση το 3ο τρίμηνο 2021, του 13% από όσα μας αναλογούν, δηλαδή περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ και επιδιώκουμε μέσα στη χρονιά να υπάρξει ακόμη μία εκταμίευση.

1077statusfm.gr

ΗΧΗΤΙΚΟ