Αλ. Τσίπρας: Τα πειστήρια της κλοπής Μητσοτάκη βρίσκονται στα ράφια των σουπερμάρκετ, στους λογαριασμούς ρεύματος, στις τιμές της βενζίνης (video)

Share

«Ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής, ήρθε η ώρα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από την Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιεί ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο «Ιβανώφειο» μετά τις αντίστοιχες επισκέψεις του σε Πάτρα και Περιστέρι. Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού και τη συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας.

“Η κυβέρνηση των ανισοτήτων και της αδικίας, η κυβέρνηση των υποκλοπών και της διαφθοράς, η κυβέρνηση της ακρίβειας και της εκτροπής, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό”, συνέχισε και πρόσθεσε: “Και θα λογοδοτήσει στο λαό. Δεν θα τη σώσει το ψέμα, η διαστρέβλωση, η τοξικότητα. Τα πειστήρια του εγκλήματος βγήκανε στο φώς. Από την αρμόδια αρχή του κράτους που ξεσκέπασε το σκοτάδι του παρακράτους. Ο κος Μητσοτάκης παραβίαζε συστηματικά το Σύνταγμα και τους κανόνες της Δημοκρατίας.Για να στήσει το δικό του καθεστώς.Να ελέγχει και να εκβιάζει τους αντιπάλους του αλλά και τους δικούς του. Ακόμη και τους αρχηγούς των Ενόπλων δυνάμεων. Και για να μπορεί να υλοποιεί την πιο άδικη, την πιο παράλογη, την πιο εξωφρενική αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος. Από τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη στους λίγους ισχυρούς που τον στηρίζουν και τους στηρίζει.

Η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη

Γιατί αν τα πειστήρια του εγκλήματος των παρακολουθήσεων βρέθηκαν στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, τα πειστήρια της κλοπής του εισοδήματος βρίσκονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό και σε κάθε επιχείρηση. Τα πειστήρια της κλοπής βρίσκονται στις τιμές των προϊόντων στα ράφια και στα ταμεία των Σούπερ Μάρκετ. Στις τιμές στις αντλίες της Βενζίνης σε κάθε βενζινάδικο». Τόνισε ότι «η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη» και αναφερόμενος στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση επισήμανε: «Προσποιούνται ότι στηρίζουν το καταναλωτή, ενώ στην ουσία και αυτές οι επιδοτήσεις πηγαίνουν για να στηρίξουν τους εκλεκτούς τους, που επιμένουν να κρατάνε υψηλές ή ακόμη και να αυξάνουν τις τιμές. Αυτό είναι το άθλιο σχέδιο Μητσοτάκη».

Σημεία ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο κλειστό γυμναστήριο «Ιβανώφειο» στη Θεσσαλονίκη

– Η μόνη σταθερότητα που υπόσχεται ο Μητσοτάκης είναι σταθερότητα της αισχροκέρδειας, στο σούπερ μάρκετ, στο ρεύμα, στη βενζίνη.

– Το σχέδιο Μητσοτάκη: Η αισχροκέρδεια των λίγων και ισχυρών και η αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και των αδύναμων.

– Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ένα συμβόλαιο δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

– Τα πειστήρια της κλοπής του εισοδήματος βρίσκονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στις τιμές της βενζίνης.

– Η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή Μητσοτάκη. – Να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα παραπάνω τη ληστεία να συνεχίζεται.

– Με υπογραφή Μητσοτάκη η ληστεία των τραπεζών με τις εκρηκτικές αυξήσεις στις δόσεις των δανείων.

– Για να υλοποιήσει το άθλιο σχέδιο του χρησιμοποίησε τις πιο άθλιες μεθόδους.

– Δεν δίστασαν να φέρουν το σκοτάδι της μαφίας να διοικεί την ΕΥΠ, ακόμη και την αστυνομία.

– Η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τη Greek Mafia, ενώ από το 2019 διοικείται από τη Greek Mafia.

– Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

– Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε πράξη το σχέδιο μας. Μάθαμε, από τις επιτυχίες, τις δυσκολίες, ακόμα και από τις αστοχίες και τα λάθη μας.

– Η προοδευτική κυβέρνηση θα έχει το μικρότερο αριθμό μετακλητών, τις περισσότερες γυναίκες υπουργούς, τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από κάθε ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα.

– Και το τελευταίο ευρώ από τα 14 δισ. των αμυντικών δαπανών θα ελεγχθεί εξονυχιστικά. Διότι με την Εθνική Άμυνα παιχνίδια δε θα ανεχτούμε.

– Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προοδευτική διακυβέρνηση το βράδυ των εκλογών με απλή αναλογική.

– Η πρόσκλησή μας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου είναι σαφής και έντιμη. – Μόνος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η Δεξιά του κου Μητσοτάκη.

– Τη σύγκριση δεν τη φοβήθηκα ποτέ. Άλλος το βάζει στα πόδια εφτά χρόνια τώρα και αρνείται πεισματικά μια ανοιχτή τηλεοπτική αναμέτρηση εφ’ όλης της ύλης. / paron

BINTEO