News&

Αλέξανδρος Κολλιάδης: Βούληση μας είναι οι Πηγές Καλλιθέας να μείνουν στο Ροδιακό λαό

Share

Στην βούληση της δημοτικής αρχής να αξιοποιήσει το Μνημείο της Καλλιθέας το οποίο θα τελεί υπό τη διαχείριση της αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ και αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Κολλιάδης.

Ανέλυσε  τις θέσεις της δημοτικής αρχής και το σκεπτικό με το οποίο ήρθε το θέμα που αφορά την εξέταση του αιτήματος του επιχειρηματία που μισθώνει χώρο εστίασης στο μνημείο  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Ο κ. Κολλιάδης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 2019 που δίνει τη δυνατότητα παρατάσεων για δώδεκα έτη σε ότι αφορά  τις μισθώσεις των ακινήτων του δημοσίου.

«Αυτό το νομοσχέδιο συμπληρώθηκε με ένα άρθρο το Μάιο του 2022.  Βάσει αυτού του νόμου  ο ενδιαφερόμενος που είναι στις Πηγές Καλλιθεας έχει δικαίωμα να καταθέσει ένα  μάστερ πλάν ένα σχέδιο και να υποβάλλει αίτημα για την ανανέωση», δήλωσε ο κ. Κολλιάδης και πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί από τους βουλευτές του νομού.

«Εμείς θέλουμε οι Πηγές Καλλιθέας  να είναι αποκλειστικά υπό τη εκμετάλευση του Δήμου Ρόδου. Θυμίζω ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να περιέλθουν οι Ιαματικές Πηγές στην εταιρεία που έχει συσταθεί από το κράτος. Βούληση μας είναι το μνημείο να μείνει στους Ροδίτες και τα έσοδα να έρχονται στο Δήμο Ρόδου. Αυτό για μας είναι το πιο  σημαντικό από όλα. Τα υπόλοιπα μπορούμε να τα συζητήσουμε», είπε  ο κ. Κολλιάδης

Βούληση της δημοτικής αρχής όπως είπε ο κ. Κολλιάδης είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου.

«Για το  λόγο αυτό ζητήσαμε παράταση ενός έτους  για τον επιχειρηματία σε ότι αφορά τη φετινή σεζόν. Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο που είναι  και ο μέτοχος της ΔΕΡΜ ΑΕ και της Καλλιθέας συμφώνησαν. Τότε μας είχε ρωτήσει  αν η παράταση θα ήταν μόνο για ένα έτος καθώς οι μελέτες καθυστερούν. Οι μελέτες είναι έτοιμες από 20 Νοεμβρίου. Και δεν είναι κάτι πρόχειρο. Έχουν συνταχθεί από την εταιρεία Νoisis που ειδικεύεται στο αντικείμενο . Η εταιρεία με τη μελέτη μας κατευθύνει στον τρόπο που θα δείχνει πως οι πηγές θα είναι βιώσιμες.  Με ένα μάστερ πλάν θα έχουν υλοποιηθεί αυτά που πρέπει να γίνουν», είπε ο κ. Κολλιάδης.

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ τόνισε πως η επιχείρηση πριν από πέντε ημέρες υπέβαλε αίτημα για την παράταση της μίσθωσης «Η επιχείρηση που υπέβαλε το αίτημα  είναι του κ. Ποντικάκη και είναι στις Πηγές  Καλλιθέας εδώ και 15 χρόνια. Δεν έχω πρόβλημα να αναφέρω το όνομα. Πρέπει να στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις.   Δεν τους φέραμε εμείς. Εχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να εξεταστεί το αίτημα του για να δούμε αν μας ενδιαφέρει αν έχει τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να μελετήσουμε ώστε να προχωρήσουμε ή  όχι στην ανανέωση του συμβολαίου. Αυτό το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΜ ΑΕ  ομόφωνα έκρινε πως το θέμα θα πρέπει να μεταφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο και αυτό να αποφασίσει τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Ζητήσαμε εξουσιοδότηση να εξετάσουμε την πρόταση που μας έγινε από τον επιχειρηματία. Δεν ζητήσαμε ανανέωση στη συνεδρίαση της 28ης Νοεμβρίου. Το είπα τρεις φορές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», τόνισε.

Ο κ. Κολλιάδης είπε ακόμη ότι η σύμβαση με τον επιχειρηματία δεν λήγει τον Απρίλιο του 2023.

«Άκουσα να λένε  ότι η σύμβαση λήγει τον Απρίλιο του 2023. Με την εμπειρία που έχουν στην ΤΑ δεν θα έπρεπε να κάνουν τέτοια λάθη. Η σύμβαση του επιχειρηματία  λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2022. Αυτό σημαίνει πως τον Απρίλιο  δεν θα υπάρχει επιχειρηματίας εκεί αν εμείς δεν προβλέψουμε το τι θα κάνουμε. Και ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΡΜ ΑΕ κ. Χαλκιάς τόνισε πως έπρεπε το θέμα να προχωρήσει», είπε ο κ. Κολλιάδης.

«Δεν παίζουμε  με αυτό. Τους προκαλώ να διαβάσουν τη μελέτη που έχει εκπονηθεί. Κάναμε αγώνα για να κρατήσουμε τις Πηγές Καλλιθέας.  Επίσης τα έσοδα του μνημείου όπως και της Κοιλάδας με τις Πεταλούδες αυξήθηκαν κατά 30%. Εμείς επενδύσαμε σε αυτούς τους χώρους να είναι επισκέψιμοι και αυτό ενοχλεί. Πετύχαμε να κάνουμε την Καλλιθέα ένα από πιο σημαντικά μνημεία που υπάρχουν στο νησί μας. Αυτό δεν έγινε σε ένα τετράμηνο. Δεν ήρθαμε λοιπόν να δώσουμε τις Πηγές Καλλιθέας σε ιδιώτη αλλά να κρίνουμε το αίτημα του συγκεκριμένου επιχειρηματία», είπε ο κ. Κολλιάδης.

«Δεν με απασχολεί τι λέει η κοινωνία που ανέφερε ο κ. Χατζηδιάκος αλλά τα έργα που κάνουμε να είναι σοβαρά υπεύθυνα . Εμείς κινούμαστε ταπεινά και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Εχουμε πολύ σκληρό και σοβαρό έργο  να κάνουμε. Έχουμε ακόμη οκτώ μήνες θητείας και σκληρή δουλειά. Με στεναχωρεί να ακούω πρώην δημάρχους να μιλούν  έτσι. Αναφέρομαι σε αυτό που είπε ο κ. Χατζηδιάκος ότι οι Ροδίτες έκαναν έγκλημα που ψήφισαν τον κ. Καμπουράκη. Είναι δυνατό  πρώην δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής  να εκφράζεται έτσι; Δεν σέβεται την ψήφο των πολιτών. Οι πολίτες θα επιλέξουν το δήμαρχο. Εγκλήματα κάνουν οι εγκληματίες», είπε ο κ. Κολλιάδης.

Κριτική άσκησε ο κ. Κολλιάδης και για αυτά που είπε ο κ. Χατζηδιάκος για τον Άγιο Παύλο.

πηγή: skyrodos.gr

Exit mobile version