Αλήθεια κ. Στόλτενμπεργκ; Από την Ουκρανία ή από την Κύπρο έγινε η μεγαλύτερη μεταπολεμική προσάρτηση εδαφών;

Share

Για πολλοστή φορά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Νορβηγός, Γενς Στόλτενμπεργκ, παριστάνει τον ανήξερο, και δε βγάζει μιλιά για την κατοχή εδαφών της Κύπρου από την Τουρκία. Θα του υπενθυμίσει, άραγε, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τι συνέβη το 1974;

Μαθήματα ιστορίας, αποφάσισε να κάνει στην ευρωπαϊκή και διεθνή κοινή γνώμη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, παραχαράσσοντάς την όμως, προφανώς στην προσπάθειά του να διαγραφεί από τη μνήμη της ανθρωπότητας ότι η μεγαλύτερη κατοχή και προσάρτηση εδαφών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει γίνει από την Τουρκία στην Κύπρο.

Ενώ ο ίδιος είναι λαλίστατος όσον αφορά την Ουκρανία και την προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία, αφήνει, κατά την προσφιλή μέθοδό του, την Τουρκία στο απυρόβλητο.

Εξάλλου, ο Γ.Στόλτενμπεργκ επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια φροντίζει να προσφέρει κάλυψη στην Τουρκία. Ουδέποτε το έκρυψε. Ακόμα και το «καυτό» καλοκαίρι του 2020, οπότε ο τουρκικός πολεμικός στόλος, «συνοδεύοντας» το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, «Ορούτς Ρέις», προκαλούσε ανοικτά, ακόμα και εντός των έξι ναυτικών μιλίων.

Βέβαια, τότε ως γνωστόν, η «κόκκινη γραμμή» για την ελληνική κυβέρνηση, όπως δημόσια ανέφεραν παράγοντές της, δεν ήταν τα 12 ναυτικά μίλια, αλλά τα έξι. Που, και αυτά τα παραβίασε η τουρκική πλευρά. Κατά τα λοιπά, η κυβέρνηση υποτίθεται ότι δίδει … σκληρές μάχες για το διεθνές Δίκαιο, βάσει του οποίου, πάντως, είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατά της στα 12 ν.μ.

Χθες, λοιπόν, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κατήγγειλε την «παράνομη προσάρτηση ευρωπαϊκού εδάφους» από τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς την ως τη μεγαλύτερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αλήθεια, κ.Στόλτενμπεργκ; Κοτζάμ γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και (υποτίθεται) δεν ξέρει ότι η μεγαλύτερη κατοχή και προσάρτηση εδαφών μετά τον Β’ΠΠ έχει γίνει στην Κύπρο, το 1974, μετά την τουρκική εισβολή; Ας μην ανοίξει βιβλία για να το πληροφορηθεί. Αρκεί ένα απλό γκουγκλάρισμα. Μέχρι πότε θα παριστάνει τον ανήξερο για την επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, της Κύπρου, της Συρίας, της Αρμενίας, της Λιβύης, του Ιράκ, κ.ο.κ.;

Σήμερα, η Τουρκία κατέχει το 38% των εδαφών της Κύπρου. Η Ουκρανία, μετά το 2014 και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, και τώρα των περιοχών του Ντονμπάς στην Ανατολική Ουκρανία, συνολικά εκτιμάται ότι έχει απολέσει το 22% – 25% των εδαφών της.

Άραγε, το ελληνικό και το κυπριακό υπουργεία Εξωτερικών θα υπενθυμίσουν στον Γ.Στόλτενμπεργκ τι συνέβη το 1974, και να τον εγκαλέσουν να σταματήσει να λειτουργεί ως δεκανίκι της Άγκυρας; / γράφτηκε: antinews