ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ: Χαραλαμποπούλου, Εμμανουήλ κ Γιαννικουρής στο ψηφοδέλτιο – Νέο σχήμα κ στη ΔΕΕΠ

Share

ΣΕ ΑΛΛΑΓΕΣ προχωράει, τοπικά η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επειδή το κυβερνών κόμμα θέλει να είναι έτοιμο ενόψει διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών (που δεν αποκλείεται να γίνουν μέσα στο 2022) ετοιμάζει από νωρίς τα ψηφοδέλτια. 

Η κυρία Έφη Χαραλαμποπούλου

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τα Δωδεκάνησα θα είναι οι τέσσερις εκλεγμένοι βουλευτές κ.κ. Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Ιωάννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη ενώ θα συμπεριληφθούν (εκτός απροόπτου) οι κυρίες Έφη Χαραλαμποπούλου, Κατερίνα Εμμανουήλ και Αντώνης Γιαννικουρής. 

Η κυρία Κατερίνα Εμμανουήλ

Ήδη παραιτήθηκε η μέχρι πρότινος διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου η κυρία Εμμανουήλ (όπως άλλωστε συνέβη από τον περασμένο Δεκέμβριο σε πολλές ακόμη περιπτώσεις ανά την χώρα με παραιτήσεις γενικών γραμματέων / βλέπε: πρώην Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα και η Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοϊζου κ.λπ.) ενώ ακολουθεί η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κυρία Χαραλαμποπούλου.

Ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να βρεθεί άλλο πρόσωπο που θα την αναπληρώσει στα κομματικά καθήκοντα -αλλά είναι κάτι που αφορά εσωκομματική διαδικασία και αναμένουμε για ονόματα.

Στην περίπτωση πάντως, του κ. Γιαννικουρή προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, θυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2019 που ήταν και πάλι στο ψηφοδέλτιο είχε λάβει πάνω από 8.500 ψήφους. 

Θυμίζουμε πως είχαν διαμορφωθεί τα τελικά αποτελέσματα στο Νομό Δωδεκανήσου στις εκλογές του 2019 με τους υποψηφίους και τις ψήφους που έλαβαν: 

-ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) του Νικία 17.737
-ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αναστασίου 12.966
-ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ) του Ιωάννη 9.692
-ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου 9.566
-ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Εμμανουήλ 8.801
-ΜΑΥΡΟΓΑΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Διονυσίου 4.113

Η ΝΔ είχε λάβει ποσοστό 41,28% και 40.034 ψήφους. / για το news-politics: Πέγκυ Ντόκου