Αν.Κάτρη: «Έγιναν ενέργειες για την πανδημία από τη δημοτική αρχή, έγιναν και αστοχίες» (video)

Share

Κάλυμνος: Αναστασία Κάτρη: Έγιναν ενέργειες για την πανδημία από τη δημοτική αρχή, έγιναν και αστοχίες.

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

«Ο δήμος πρέπει να αξιοποιήσει τις φωνές που συνασπίζονται σε μία συλλογικότητα για το καλό του τόπου, να μην θεωρήσει ότι είναι απέναντι ή ξένο σώμα, να αγκαλιάσει τις προσπάθειες τους και να κλείσει επιτέλους η χωματερή»

Μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα συζήτηση για θέματα της επικαιρότητας είχαμε το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, με τη δημοτική σύμβουλο και εκπρόσωπο τύπου της Παράταξης «Κάλυμνος– Ενότητα-Αναγέννηση», κ. Αναστασία Κάτρη.

Η κ. Κάτρη, αφού έστειλε ευχές για γρήγορη ανάρρωση σε όσους νοσούν στο νησί μας , εξέφρασε τις απόψεις της για την πανδημία, για το ρόλο της δημοτικής αρχής όσο αφορά τη διαχείριση της ένα χρόνο τώρα και για τη δραστηριοποίηση κοινωνικών ομάδων με σκοπό την επίλυση προβλημάτων του νησιού.

Για την πανδημία είπε ότι έχει σοβαρές επιπτώσεις όπως, οικονομικές, ψυχολογικές, κοινωνικές κι έχει προβληματίσει πολύ την κοινωνία που οι αντοχές της έχουν στερέψει. Ευτυχώς υπάρχει πια η λύση και η λύτρωση λέει η κ. Κάτρη, βρίσκεται στα χέρια μας και είναι ο εμβολιασμός, που θα μας βοηθήσει να βγούμε από την πανδημία και να γιατρέψουμε τις άλλες πληγές.

Απαντώντας στο ερώτημα, πώς κρίνει τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κατάσταση της πανδημίας η δημοτική αρχή, είπε ότι ο δήμος έκανε ενέργειες όσο αφορά την πρόληψη στην αρχή, υπήρξε όμως χαλάρωση στη συνέχεια. Κάνοντας μετά από ένα χρόνο απολογισμό, δεν πρέπει να μιλάμε για ατομική ευθύνη είπε και να εξαιρούμε τη συλλογική που έχουμε ως δήμος. «Στην αρχή υπήρχε θέρμη, στη συνέχεια όμως υπήρξαν αστοχίες. Η πανδημία έπρεπε να αντιμετωπιστεί με ουσιαστικές ενέργειες και προληπτικά μέτρα και όχι με τηλεοπτικές εμφανίσεις που έκαναν το νησί μας να φαντάζει «μαύρο πρόβατο» και δεν βοήθησαν την ουσία, δηλαδή στη μείωση των κρουσμάτων ή την προώθηση των εμβολιασμών πχ.».

Την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό της εξέφρασε η κ. Κάτρη για τις κοινωνικές ομάδες που δραστηριοποιούνται τελευταία με σκοπό την επίλυση σοβαρών προβλημάτων του νησιού, όπως την ομάδα για το κλείσιμο της χωματερής . «Συνασπίζονται επιτέλους όλες αυτές οι φωνές που υπάρχουν διάσπαρτες και ενώνονται σε μία συλλογικότητα για το καλό του τόπου τους. Ο δήμος πρέπει να αξιοποιήσει αυτές τις φωνές, να μην θεωρήσει ότι είναι απέναντι ή ξένο σώμα, να αγκαλιάσει τις προσπάθειες τους και να κλείσει επιτέλους η χωματερή μέχρι να βρεθεί οριστική λύση»

Κλείνοντας τη συζήτηση μας η κ. Κάτρη ευχήθηκε να περάσει γρήγορα η πανδημία, να κρατήσουμε τα θετικά από αυτή , να τα χρησιμοποιήσουμε και να αρχίσουμε να μιλάμε πια για ανάπτυξη.

ΒΙΝΤΕΟ