Ανακατατάξεις στη δεξιά πολυκατοικία φέρνει ο αποκλεισμός των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές -Τι εκτιμούν στη ΝΔ

Share

 

Ανακατατάξεις στη δεξιά πολυκατοικία αναμένεται να φέρει το «κόψιμο» των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές, όπως αποφάσισε το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάζει τον σχεδιασμό της ΝΔ για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. 

Κι αυτό γιατί ουδείς στην κυβερνητική παράταξη αναμένει ότι όσοι ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα στις εθνικές εκλογές του 2023 θα κατευθυνθεί τώρα στη ΝΔ. Το αντίθετο, αφού πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να αναδειχθεί ο ρόλος του έγκλειστου στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη και να τεθούν εκτός εκλογικής μάχης οι Σπαρτιάτες. Τόσο με τη νομοθετική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει την περασμένη χρονιά όσο και με την κατάθεση του υπομνήματος στον Άρειο Πάγο, με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι πραγματικός ηγέτης.

Όπως, εν τέλει, αποφάσισαν ομόφωνα οι αρεοπαγίτες οι οποίο σημειώνουν στο σκεπτικό τους ότι οι 11 βουλευτές που εξελέγησαν με τους Σπαρτιάτες και διώκονται για εξαπάτηση εκλογικού σώματος «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα τους ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Οι ανακατατάξεις αφορούν τα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ και ορισμένα από αυτά έχουν ακραίες θέσεις προσελκύοντας το αντισυστημικό ή ακροδεξιό ακροατήριο των Σπαρτιατών. Ελληνική Λύση, Νίκη, αλλά και η Φωνή Λογικής [Λατινοπούλου], που έχει αρχίσει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις αναμένεται να δώσουν μάχη για τις ψήφους αυτές. Αν και στις τελευταίες μετρήσεις είναι εμφανής η σταδιακή εξαέρωση των ποσοστών των Σπαρτιατών, με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24 να τους δίνει στην εκτίμηση ψήφου 1,3%.

ΝΔ για αποκλεισμό Σπαρτιατών: Οι αποφάσεις είναι της Δικαιοσύνης
«Η ΝΔ και η κυβέρνηση έκαναν το καθήκον τους απέναντι στη Δημοκρατία, σε αντίθεση με άλλους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν στήριξαν την προσπάθεια αυτή», σημειώνουν στελέχη της Πειραιώς και δηλώνουν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη. Από εκεί και πέρα, τονίζουν ότι οι αποφάσεις είναι της Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση ή ΝΔ δεν θα ασχοληθούν περισσότερο με την υπόθεση. Αυτό είναι ξεκάθαρο και για τον πρωθυπουργό, ο οποίος αποχωρώντας χθες το απόγευμα από την εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Αιγίς», δεν έκανε κανένα σχόλιο για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών.

Ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί σήμερα στην υπόθεση ξυλοδαρμού
Για την υπόθεση αναμένεται να τοποθετηθεί στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, όπου θα κληθεί να σχολιάσει και το απίστευτο σκηνικό με τα γρονθοκοπήματα και τις ύβρεις ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνο Φλώρο, και αυτόν της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο. Κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι τα όσα συνέβησαν εντός του Κοινοβουλίου θα πρέπει να προβληματίσουν τους ψηφοφόρους και δεν αποκλείουν να στοιχίσουν και στην κάλπη για τα κόμματα, των οποίων οι βουλευτές συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο, κυρίως σε όσους τα επιλέγουν απλώς ως μια ψήφο διαμαρτυρίας προς τα δεξιά.

Η στρατηγική Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές 2024
Η στρατηγική που έχει χαράξει ο κ. Μητσοτάκης επικεντρώνεται στα ζητήματα της καθημερινότητας και στο κυβερνητικό έργο για τη βελτίωση της, θεωρώντας ότι αυτό είναι που θα αξιολογήσουν οι πολίτες πάνω από την κάλπη των ευρωεκλογών. Όπως είπε στην ομιλία του, το αποτέλεσμα αφορά όλους τους πολίτες διότι «θα κριθεί ποια είναι η πολιτική δύναμη εκείνη η οποία είναι ικανή να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερους πόρους για τη χώρα μας, όπως τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, θα μπορέσει να διεκδικήσει μια πιο ευέλικτη Κοινή Αγροτική Πολιτική για τους αγρότες και θα διαμορφώσει τη στάση της Ευρώπης στο μεταναστευτικό ή θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας αυτόνομης στρατηγικής άμυνας της ηπείρου μας». «Την 9η Ιουνίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δηλώσουν τελικά με τον τρόπο τους αν επιθυμούν η χώρα μας να παραμείνει σε αυτή την τροχιά προόδου που ακολουθεί εδώ και πέντε χρόνια, μακριά από πειράματα και μακριά από νέες περιπέτειες», συμπλήρωσε. / Πηγή: iefimerida.gr