ΑΝΑΛΥΣΗ: Διακαής πόθος της Δύσης είναι να διαμελίσει τη Ρωσία (video)

Share

Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου, ο συγγραφέας, αναλυτής, ιστορικός και ερευνητής, Γιώργος Ρωμανός, ο οποίος παραθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία και χάρτες για τα διαχρονικά σχέδια της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο μέτωπο του πολέμου, διαψεύδοντας την παραπληροφόρηση από μεγάλη μερίδα των Δυτικών ΜΜΕ.

– Παλαιά τα σχέδια για κατακερματισμό της Ρωσίας. Ο διακαής πόθος της Δύσης ήταν και είναι ο διαμελισμός της Ρωσίας σε τέσσερα κομμάτια.

– Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Δύση υποσχέθηκε να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, και έκανε το εντελώς αντίθετο. Πριν τον πόλεμο, στη Διάσκεψη του Μονάχου για την παγκόσμια ασφάλεια, ουσιαστικά έδωσαν το «πράσινο φως» και για πυρηνικά όπλα στον Ζελένσκι.

– Τον Φεβρουάριο του 2022, η Ρωσία επενέβη για να ματαιώσει τα σχέδια της Δύσης. Η Ρωσία πολεμά εναντίον 42 χωρών, εκ των οποίων τρείς πυρηνικές δυνάμεις.

– Ηδη, από το 2019, σε εκθέσεις του αμερικανικού ινστιτούτου, RAND, γινόταν λόγος «πως να εξαντλήσουμε τη Ρωσία», να σταλεί «θανατηφόρος βοήθεια στην Ουκρανία», ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να απελευθερώσουν τα πυρηνικά τους έναντι της Ρωσίας», «να επεκταθεί η Δύση στον Νότιο Καύκασο», κ.ο.κ.. Επίσης, πολύ πριν τον Φεβρουάριο του 2022, γίνονταν συνεχείς στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στη Ρωσία, με εμφανή στόχο να ασκηθεί ασφυκτική πίεση στη χώρα.

– Ο πλανήτης χρειάζεται νέα Γιάλτα, αν θέλουμε να υπάρξει ειρήνη.

– Τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στο μέτωπο του πολέμου: Στις Βρυξέλλες κόβουν και ράβουν τα στοιχεία για τις μεγάλες ουκρανικές απώλειες. Εξαφάνισαν την αναφορά της επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάϊεν, για εκατό χιλιάδες θύματα. Τα Δυτικά ΜΜΕ περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Στρατολογούν ακόμα και 16χρονους στον ουκρανικό στρατό;

– Αμεση η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Οι ξένοι μισθοφόροι, οι οποίοι αρχικά υπολογίζονταν σε 10-15.000, τώρα εκτιμάται ότι πλησιάζουν τους εκατό χιλιάδες. Χιλιάδες και οι απώλειες μεταξύ αυτών.

– Η Πολωνία, χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εποφθαλμιά την Ουκρανία.

– Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν ασταμάτητα κατοικημένες περιοχές (και όχι στρατιωτικούς στόχους) μέσα στο Ντονμπάς και ειδικά στην πόλη, Ντονέτσκ, με εκατοντάδες θύματα αμάχους. Σιγή ιχθύος στα περισσότερα Δυτικά ΜΜΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ