ΑΝΑΛΥΣΗ: Ελληνοτουρκικά, πυρηνικά, μερική επιστράτευση στη Ρωσία, δημοψηφίσματα στην Αν. Ουκρανία (video)

Share

Σε νέο στάδιο εισέρχεται η διαπάλη που διαρκεί ήδη 7 μήνες ανάμεσα στη «συλλογική Δύση» και τη Ρωσία. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της πρωτοφανούς διεθνούς αναταραχής και αβεβαιότητας, εντάσσονται και τα ελληνο-τουρκικά.

Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου ο στρατιωτικός αναλυτής, Παναγιώτης Θεοδωρακίδης.

– Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου καλεί τις ΗΠΑ να πλήξουν τη Ρωσία ακόμα και με πυρηνικά. Ακούγονται απειλές τάχα από τη μεριά της Ρωσίας για ένα πυρηνικό πλήγμα. Είναι έτσι τα πράγματα;

-Κάποιοι προσπαθούν να παραλληλίσουν τον επιτήδειο Ερντογάν με τον Πούτιν. Να είναι σαφές: Ο Ερντογάν δεν είναι… λαγός του Πούτιν για την αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ. Βρίσκει την ευκαιρία, λόγω της διεθνούς συγκυρίας, να εκβιάσει το ΝΑΤΟ, προκειμένου να αποκομίσει οφέλη η Τουρκία. Ειδικά στα ελληνο-τουρκικά.

-Η ελληνική κυβέρνηση έχει κόψει κάθε γέφυρα με τη Μόσχα, με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και τις εχθρικές διακηρύξεις ότι η Ελλάδα είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία!

-Τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας ολοκληρώνουν τις διαδικασίες των δημοψηφισμάτων και εντάσσονται στη Ρωσία (22% του εδάφους της Ουκρανίας, με 20 εκατομμύρια κόσμο και νευραλγικής σημασίας παραγωγικές υποδομές).

-Ο πόλεμος θα συνεχιστεί. Η Δύση πυροβολεί τα πόδια της. Θα είναι ιδιαίτερα καταστροφικός για την Ευρώπη, αλλά και θα αποδυναμώνει τη Ρωσία.

-Αμερικανός πολιτικός αναλυτής: Σήμερα προσπαθούμε να προσβάλλουμε τη Ρωσία, να τη νικήσουμε και να τη χαμηλώσουμε, πράγμα το οποίο είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.

-Το Κίεβο δεν δείχνει πρόθυμο για διπλωματική εκτόνωση της κρίσης. Κάνει ό,τι του λένε έξωθεν.

-Μεγάλο όπλο στους πολέμους η προπαγάνδα. Η αλήθεια δεν είναι αντικειμενική στους πολέμους. Καθένας την ερμηνεύει όπως νομίζει. Σήμερα, υπάρχει παραπληροφόρηση με στόχο τη δημιουργία αντιρωσικού μένους. / Ιδεοχώρος

BINTEO