Αναστασία Κάτρη: Καλύτερη ποιότητα ζωής, βασικές υποδομές και ανάπτυξη ζητούν οι νησιώτες και για αυτά θέλω να δουλέψω (video)

Print
Share

 

Η Αναστασία Κάτρη είναι οικονομολόγος, επιχειρηματίας, δημοτική σύμβουλος, μα πάνω από όλα ένα δραστήριο μέλος της κοινωνίας μας που έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τη δουλειά και προσφέρει εθελοντικά το χρόνο, τις ιδέες και τις γνώσεις της για τον τόπο της. Σε μια φιλική συζήτηση, λίγες ημέρες μόλις πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η Αναστασία ξεδιπλώνει στην κάμερα του News-Politics τις σκέψεις και το όραμά της για τα νησιά μας και εξηγεί τους λόγους που επέλεξε να είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

“Η συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μια σημαντική εμπειρία , όμως όλα όσα είχα στο μυαλό μου δεν μετουσιώθηκαν σε πράξη, σε έργο. Αυτό το κενό θέλω να καλύψω με τη συμμετοχή μου στο Β΄Βαθμό”

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τον Β΄ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήρθε φυσιολογικά. Η συμμετοχή μου στον Α΄ Βαθμό μου έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβω τί σημαίνει αυτοδιοίκηση , πώς δουλεύει και ποιες είναι οι διαφορές από τον ιδιωτικό τομέα που είναι πιο “ευέλικτος” σε σχέση με την ΤΑ , η οποία έχει τους δικούς της νόμους και κανόνες, εξηγεί.

Η Αναστασία Κάτρη  εκφράζει τον ενθουσιασμό της για τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Χατζημάρκου με την Παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” και είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που είναι μέλος μιας δυνατής ομάδας. Πιστεύει ότι η Περιφέρεια λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, που για αυτό φροντίζει ο ίδιος ο Γιώργος Χατζημάρκος, του οποίου το όνομα είναι συνώνυμο της αποτελεσματικότητας.

“Η πρόοδος και η ανάπτυξη που πρέπει να υπάρχει , πρέπει να κατανέμονται ισομερώς σε όλα τα νησιά μας και αυτό οφείλει να το εξασφαλίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”

Όσο αφορά στα νησιά μας, θεωρεί πως έχουν παράλληλη πορεία, κοινά προβλήματα και ίδιες ανάγκες.  Καλύτερη ποιότητα ζωής, βασικές υποδομές και ανάπτυξη ζητούν οι νησιώτες και η ίδια θέλει να εργαστεί ως περιφερειακή σύμβουλος για αυτά, όπως επίσης και για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των νησιών μας . Με προτεραιοποίηση αναγκών, σωστή κατανομή πόρων, οι οποίοι δεν είναι ανεξάντλητοι, και αποτελεσματικές κινήσεις μπορούν να γίνουν πολλά, εξηγεί η Αναστασία , με απαραίτητες προϋποθέσεις την αγαστή συνεργασία μεταξύ  Δήμων και Περιφέρειας και με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.

Κλείνοντας τη συζήτησή μας, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος προτρέπει τον κόσμο να ψηφίσει άτομα που έχουν την ικανότητα και τη δυνατότητα να αναλάβουν ένα κομμάτι ευθύνης, να δουλέψουν για τον τόπο τους  και να φέρουν εις πέρας την «αποστολή» τους. “Ελπίζω ο κόσμος να βλέπει αυτή την ικανότητα και την προοπτική σε εμένα και να είμαι στις επιλογές των συμπολιτών μου».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ονομάζομαι Κάτρη Αναστασία Άννα. Γεννήθηκα στην Κάλυμνο το 1993 και είμαι το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά του Κώστα Κάτρη και της Ειρήνης Ρωσσιάδου.

Αποφοίτησα από το τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρώην ΑΣΟΕΕ)

Επιστρέφοντας στην Κάλυμνο το 2015 ανέλαβα την διαχείριση των οικογενειακών επιχειρήσεων με κύριο αντικείμενο την εμπορία υγρών καυσίμων και του έτοιμου σκυροδέματος.

Το 2019 εκλέχτηκα Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Καλυμνίων με συμμετοχή στην οικονομική επιτροπή, τη ΔΕΥΑΚ και την Κάλυμνος Πολυδραστική Α.Ε.

Πρώην αθλήτρια του κλασικού αθλητισμού με πανελλήνιες νίκες και διακρίσεις σε διεθνείς οργανώσεις με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας Στίβου στα αγωνίσματα της σφαιροβολίας και της δισκοβολίας.

Συμμετέχω από το 2011 στον γυναικείο καταδυτικό σύλλογο «Η κόρη της Καλύμνου» με ενεργή συμμετοχή σε περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις.

ΒΙΝΤΕΟ