Αναβάλλει την ομιλία του στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης -Δεν θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο

Share

 

Αναβάλλεται η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα γίνει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

«Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές, να πραγματοποιήσει αυτοψία στις περιοχές και να ενημερωθεί για τις ανάγκες και διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης», όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ εκείνες τις ημέρες αναβάλλεται και τόσο η καθιερωμένη ομιλία όσο και η συνέντευξη τύπου θα γίνουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

«Η προγραμματισμένη ομιλία του Πρωθυπουργού και η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ενόψει της έναρξης της 87ης ΔΕΘ αναβάλλονται για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την απόφαση για την αναβολή φέρεται να πήρε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel» στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, αναβάλλεται και η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο.

Αναβάλλεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Εβρο
O Κυριάκος Μητσοτάκης το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές
Από χθες είχε ήδη αποφασιστεί ότι ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί το τριήμερο της ΔΕΘ και είχαν ειδοποιηθεί και όλα τα κυβερνητικά στελέχη, με την οδηγία η παρουσία τους να περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες επαφές στο πλαίσιο της Έκθεσης.

Τελικά, σήμερα ελήφθη η απόφαση να ακυρωθούν τόσο η ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο όσο και η συνέντευξή του την Κυριακή, που είχαν καταλήξει χθες ότι θα ήταν οι δύο μόνες παρουσίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης ο Κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, ενώ ακολούθως θα γίνει ο σχεδιασμός για την επίσκεψή του στον πληγέντα Βόλο. Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να μεταβεί στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για να ενημερωθεί επί τόπου σχετικά με τις ζημιές που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο την άμεση στήριξη όσων επλήγησαν με την καταβολή αποζημιώσεων και την αποκατάσταση των υποδομών. / iefimerida.gr