Ανδρέας Λεβαντής: Οραματιζόμαστε ένα ΕΚΑΒ που θα μπορεί να προσφέρει στον πολίτη αυτό που του αξίζει (podcast)

Share

 

Ανδρέας Λεβαντής: Οραματιζόμαστε ένα ΕΚΑΒ που θα μπορεί να προσφέρει στον πολίτη αυτό που του αξίζει

Υπάρχει άμεση αναγκαιότητα για ένα μικρό ασθενοφόρο στην Κάλυμνο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε φίλοι του News Politics.gr στο podcast που ακολουθεί με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συμβασιούχων Διασωστών του ΕΚΑΒ. Στο πρώτο «Τετ α Τετ» του χρόνου ο Ανδρέας Λεβαντής μας ενημερώνει για τον Σύλλογο Διασωστών, τις υπηρεσίες που προσφέρουν και είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο πρόεδρος των Διασωστών ξεκαθαρίζει ότι είναι άλλος, ανεξάρτητος φορέας το Νοσοκομείο και άλλος το ΕΚΑΒ και ελπίζει πως σύντομα θα υλοποιηθεί υπόσχεση από τη νέα Δημοτική αρχή για τη στέγαση των Διασωστών και τη μεταφορά του ΕΚΑΒ σε διαφορετικό χώρο, κάτι που θα βοηθήσει και τον πολίτη να διαχωρίσει στο μυαλό του τον ένα φορέα από τον άλλο.

Ο κ. Λεβαντής δηλώνει πως στα νησιά μας γενικότερα οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ είναι υποστελεχωμένες και οι βάρδιες βγαίνουν με «πόνο ψυχής». Στην προκήρυξη υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις για τα νησιά, όχι όμως για την Κάλυμνο και εκφράζει την αγωνία και την ανησυχία του ιδίου και των συναδέλφων του για το πώς θα μπορέσουν να φέρουν εις πέρας το έργο τους , υπό αυτές τις συνθήκες και όντας επιφορτισμένοι ακόμα με τις δευτερογενείς διακομιδές.

«Οραματιζόμαστε ένα ΕΚΑΒ που θα μπορεί να προσφέρει στον πολίτη αυτό που του αξίζει»

«Οραματιζόμαστε ένα ΕΚΑΒ που θα μπορεί να προσφέρει στον πολίτη αυτό που του αξίζει», λέει ο Πρόεδρος. Για να γίνει αυτό και να μην επαναληφθούν τραγικά περιστατικά του παρελθόντος ζητούν την μονιμοποίησή τους και την κάλυψη των κενών με επιπλέον προσλήψεις. Επίσης ζητούν να αναλάβει το Νοσοκομείο τις δευτερογενείς διακομιδές που τους στερούν χρόνο πολύτιμο για κάποιο άλλο πιθανόν επείγον περιστατικό που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν έγκαιρα. Ειδικότερα για την Κάλυμνο μεγάλη είναι και η αναγκαιότητα για ένα δεύτερο μικρό ασθενοφόρο που θα εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά σε στενούς δρόμους.

Ακούστε τα όσα ενδιαφέροντα ο Ανδρέας Λεβαντής είπε στο podcast που ακολουθεί