Ανδρουλάκης: Ένας παρακρατικός μηχανισμός της ΝΔ ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία (VIDEO)

Share

Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και του κ. Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Αιχμές κατά της ΝΔ για “παρακρατικό μηχανισμό που ήθελε το ΠΑΣΟΚ σε ομηρία”.

Σε υψηλούς τόνους η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κ.Ο. και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες πριν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει την Παρασκευή στη Βουλή, στον απόηχο των υποκλοπών.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι είναι “αδιανόητο το συναίσθημα να αγωνίζομαι 8 χρόνια ευρωβουλή για εθνικά συμφέροντα και η κυβέρνηση της χώρας να μου έχει στήσει μία νέα πλεκτάνη. Ένιωσα βαθύτατα προδομένος ως Έλληνας πολίτης”.

“Την πιο κρίσιμη περίοδο για την παράταξή μας, με παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μου. Εξαρχής ξεκαθάρισα ότι το Predator και η παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ δεν είναι προσωπικό, αλλά ζήτημα δημοκρατίας. Δεν με ενδιαφέρει κανένα πολιτικό όφελος, με ενδιαφέρει μόνο ο λαός να μάθει την αλήθεια”.

“Να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός”
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκστρατεία προπαγάνδας με fake news, ενώ μίλησε για παρακρατικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος “ήθελε σε ομηρία το ΠΑΣΟΚ, αλλά απέτυχε παταγωδώς”.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: “Είστε ο πρωθυπουργός που στην προεκλογική περίοδο του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε έναν από τους βασικούς υποψηφίους, που βάφτισε νόμιμο λάθος την παραβίαση του Συντάγματος και με καλεί να γίνω συνένοχος. Ουδέποτε υπήρξε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από κάποια δημόσια αρχή”.

Επιπλέον, κάλεσε τον πρωθυπουργό στην αυριανή συζήτηση “να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό”.

“Καλώ τον Πρωθυπουργό να πει δημόσια στο λαό ποιος είναι ο λόγος που με καθιστούσε κίνδυνο τον Νοέμβριο του ’21. Αύριο οφείλει να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό”.

“Έχουμε χαράξει διαφορετικές πορείες, ποτέ στη δική μου πολιτική διαδρομή δεν περπάτησα σε κόκκινα χαλιά. Ποτέ δεν ήμουν ευνοούμενος της εγχώριας ολιγαρχίας. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν κύριο Μητσοτάκη να αφήσει σκιές σε αυτή την πορεία αξιοπρέπειας”.

Για τα εκτενή ρεπορτάζ στη σκιά των υποκλοπών, που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: “Μπαίνουν κάποια διλήμματα που τα έχω συναντήσει σε αρκετές αποστολές μου σε χώρες αυταρχικών δημοκρατιών. Λένε κάποιοι “σταθερότητα ή σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα”; Μόνο σε καχεκτικές δημοκρατίες μπαίνουν αυτά τα διλήμματα, γι’ αυτό ασχολείται μαζί μας όλος ο διεθνής Τύπος”.

Για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει αύριο στη Βουλή είπε: “ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει τον δρόμο της συγκάλυψης και όχι της αποκάλυψης και δεν θα τους ακολουθήσουμε”.

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη: