Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Πρωταγωνιστής σκανδάλου που συγκάλυψε … Εγώ δεν έβαλα τον ανιψιό μου να τον παρακολουθεί» (videos)

Share

Φουλ επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε μιλώντας στο Open ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με κύριο θέμα φυσικά τις υποκλοπές και την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, η οποία υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Απαντώντας στον χαρακτηρισμό «εμμονικός» που του απέδωσε χθες βράδυ ο κ. Μητσοτάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης απασφάλισε:

«Λέει πως είναι εμμονικός. Εγώ δεν έβαλα τον ανιψιό μου να τον παρακολουθεί. Δεν έχω στο κόμμα μου εκπρόσωπο Τύπου που την Μεγάλη Παρασκευή χυδαιολογούσε κατά του κόμματος της ΝΔ. Δεν έχω διευθυντή επικοινωνίας άνθρωπο που στοχοποίησε την οικογένειά μου και την προσωπική μου ζωή. Είμαι ένας πολιτικός που κινείται στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο. Δεν έχω κανένα προσωπικό θέμα. Έχω ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωταγωνιστής ενός σκανδάλου που συγκάλυψε, έναν παρακρατικό μηχανισμό που είχε το θράσος να παρακολουθεί εμένα και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και δεν έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται διότι στην εξεταστική επιτροπή η πλειοψηφία της ΝΔ κάλυψε και τους επιχειρηματίες και τον ανιψιό και τον διοικητή της ΕΥΠ».

Στη συνέχεια στάθηκε και στις αναφορές του Πρωθυπουργού ότι ο ίδιος αρνείται να τον συναντήσει, λέγοντας σε έντονο ύφος:

«Γυρνάει στα κανάλια όλη την ώρα και λέει του ”είπα να με δει και δεν με είδε”. Δεν έχω ξανασυναντήσει πρωθυπουργό σε ευρωπαϊκή χώρα να γυρνάει τα κανάλια και να λέει τέτοια παιδικά επιχειρήματα. Εμένα μου ζήτησε ποτέ για ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα να με συναντήσει και εγώ αρνήθηκα; Τι είμαστε γείτονες; Να πάμε να πιούμε καφέ να γνωριστούμε;», ενώ κατηγόρησε τον κ.Μητσοτάκη πως «υπηρετεί την εγχώρια ολιγαρχία».

«Παπανδρέου και Πρέσπες του Αιγαίου δεν πάνε μαζί»

Από το στόχαστρο του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ δεν ξέφυγε και ο Αλέξης Τσίπρας, για τον οποίο είπε ότι «εμπαίζει τον ελληνικό λαό» και τον κατηγόρησε ότι πλαστογραφεί τη σύγχρονη ιστορία, κάνοντας αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και σχολιάζοντας ότι «Παπανδρέου και Πρέσπες του Αιγαίου δεν πάνε μαζί», με σαφείς αιχμές για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην ιστορία αλλά στο να πηγαίνουμε στην πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, καταντάει γραφικό. Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή είναι η νεότερη ιστορία. Είπε ότι έχει οπαδούς του Ανδρέα Παπανδρέου στο κόμμα τους. Ανδρέας Παπανδρέου και Πρέσπες του Αιγαίου δεν πάνε μαζί. Τον Γιώργο Παπανδρέου τον έλεγε Πινοσέτ και Θάτσερ και πριν από κάποιους μήνες έλεγε τα καλύτερα. Τον Βενιζέλο ήθελε να τον βάλει φυλακή και με τις υποκλοπές έλεγε τα καλύτερα για τον κ. Βενιζέλο. Η πολιτική ουσία είναι πως είπε το εξής. Έχω καταθέσει πρόταση για τα κόκκινα δάνεια αλλά δεν είναι και σεισάχθεια. Τι υπονοεί με αυτό; Εμπαίζει τον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει όριο στην ασυνέπεια και τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα».

Για την υπόθεση με το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ.Ανδρουλάκης είπε τα εξής:

«Είναι πολιτικό το ζήτημα με τον κ. Μητσοτάκη όπως είναι και με τον κ. Τσίπρα. Δεν μπορώ να φανταστώ και να καταλάβω γιατί τρία χρόνια ο κ. Κασιδιάρης καταδικασμένος για μια δολοφονική οργάνωση που σκότωσε τον Φύσσα και μετανάστες, του επέτρεπε η ΝΔ και η κυβέρνηση να κάνει εκστρατεία από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Δεν μπορώ να καταλάβω που έφερε τον νόμο στο παρά πέντε. Γιατί; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης είχε το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι μόνο οι υποκλοπές  που απογυμνώνουν κάθε στοιχείο φιλελευθερισμού με το παρακράτος που έστησε. Όσο η Χρυσή Αυγή ήταν κάτω του 3%, πονηρά σκεπτόμενοι στο Μαξίμου λέγανε μεγαλύτερη υπόλοιπο κάτω του 3%, ευκολότερη αυτοδυναμία. Μόλις μετά την οικονομική κρίση άρχισε να φουσκώνει η Χρυσή Αυγή, φοβηθήκαν ότι θα μπει στη Βουλή. Άρα αυξάνεται το πικ της αυτοδυναμίας. Δεν είναι μόνο ότι είναι νεοναζιστές, είναι δολοφόνοι. Θα τους αφήναμε δολοφόνους να συμμετέχουν στις εκλογές;». 

«Είναι μια παρέα του Μαξίμου που διοικεί ολόκληρο το κράτος»

Σε ότι αφορά τις εκλογές και την πιθανότητα συγκυβέρνησης, επεσήμανε με νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Παίρνουμε ένα ισχυρό ποσοστό; Είναι μήνυμα σταθερότητας και ισχύς για προοδευτική κατεύθυνση στις διαπραγματεύσεις μας. Εάν καταλήξουμε σε συγκλίσεις θα πάμε στα πρόσωπα. Δεν θα πω εγώ ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Θα είναι πρόσωπα κοινής αποδοχής και ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής πρέπει να μπορεί να έχει την κουλτούρα των κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το κόμμα του. Είναι μια παρέα του Μαξίμου που διοικεί ολόκληρο το κράτος. Δεν έχει κουλτούρα συνεργασίας».

Τόνισε ακόμα ότι προαπαιτούμενο για συνεργασία είναι να γίνει νέα εξεταστική για τις υποκλοπές. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει εκθέσει διεθνώς τη χώρα».

newsbreak