Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Δεν φύτρωσαν «λεφτόδεντρα» στην Ελλάδα, ξαφνικά…

Share

«Φωτιές» έχουν ανάψει η ακρίβεια και οι ανοδικές τιμές σε ρεύμα και φόρους, με το πορτοφόλι των καταναλωτών να «αναστενάζει». Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καταπολεμήσει το κύμα της ακρίβειας παίρνοντας μέτρα που στοχεύουν στην ανακούφιση των καταναλωτών.

«Δεν είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά έχει αγγίξει τους πάντες. Η ουσία είναι πως αγγίζει την καθημερινότητά μας. Η κυβέρνηση έχει πάρει μία σειρά από μέτρα και συνεχίζει να παίρνει μέτρα, τα οποία ενισχύουν και μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο.

Θα καλύψει 100% τη ζημιά; Όχι, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει τεράστιο δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Η κρατική παρέμβαση πρέπει να γίνεται με όρους υπευθυνότητας, με όρους σχεδιασμού και όχι οικονομικού εκτροχιασμού», δήλωσε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η ψαλίδα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη. Για το ζήτημα αυτό μίλησε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές.

«Παίρνουμε υπόψιν τις δημοσκοπήσεις, αλλά εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι σε μία τέτοια περίοδο με τόσο μεγάλη δυσαρέσκεια και τόσο μεγάλη βουβή οργή υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα. Καλούμε την κυβέρνηση να εμπιστευτεί τις δημοσκοπήσεις, να μην φοβάται να προχωρήσει σε εκλογές για να λύσουν αυτά τα προβλήματα που έχουν και τα ερωτηματικά», είπε.

Επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει δίκιο όταν λέει πως ένα μέρος της ακρίβειας είναι εισαγόμενο, ενώ έχει άδικο και ψεύδεται όταν λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε επίπεδο Ελλάδας: «Μπορεί να μειώσει φόρους που έχουν σχέση με την ακρίβεια ή τον ΦΠΑ σε βασικά είδη και να σταματήσει να επιμένει σε άδικους φόρους».

Παράλληλα, «κόντρα» έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ισχυρίζεται πως το κόμμα κρατάει ίσες αποστάσεις. Η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής ΚΙΝΑΛ, δήλωσε πως δεν κρατούν ίσες αποστάσεις και ούτε πρόκεται να λειτουργήσουν ποτέ με τέτοιο τρόπο.

«Καταθέσαμε προτάσεις για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και αύξηση του κατώτατου μισθού. Όταν φέραμε λοιπόν στη Βουλή τον κατ’ εξοχήν χώρο να γίνει μία σοβαρή κουβέντα, βγήκε ο κ. Σταϊκούρας και μας εγκάλεσε για ανευθυνότητα και λαϊκισμό, και ότι όλα αυτά δεν γίνονται για δημοσιονομικούς λόγους…

Στη συνέχεια ο κ. Σταϊκούρας βγήκε στα κανάλια και δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά να μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Από τη μία ο κ. Σταϊκούρας μας εμπαίζει και μας κατηγορεί, κι από την άλλη βγαίνει στα κανάλια και λέει ότι είπαμε εμείς», δήλωσε. / mega tv