Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα «Ιστορική μας ευθύνη να παλέψουμε» (video)

Share

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα 
«Ιστορική μας ευθύνη να παλέψουμε, ούτως ώστε η Δημοκρατία να κυριαρχήσει απέναντι σε δυνάμεις αυταρχισμού, αναθεωρητισμού και οπισθοδρόμησης»

Την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη των διατλαντικών σχέσεων, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία, ανέδειξε, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η Ευρωβουλευτής, αφού αναφέρθηκε στις τεκτονικές αλλαγές σε διπλωματικό και γεωστρατηγικό επίπεδο, που έχει επιφέρει η εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία, τόνισε πως οι νέοι συσχετισμοί και προκλήσεις, δημιουργούν την ανάγκη για μια νέα διατλαντική στρατηγική συνεργασία, λέγοντας ότι συνιστά σήμερα μια κομβική στρατηγική επιλογή.
Υπογράμμισε δε ότι η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και η ιστορική ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις και προοπτικές μιας ενισχυμένης διατλαντικής συνεργασίας, δείχνοντας τον δρόμο που πρέπει να βαδίσει ολόκληρη η Ευρώπη.

Τέλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι κοινό μας χρέος, αλλά και ιστορική ευθύνη απέναντι στις μελλοντικές γενιές, να παλέψουμε, ούτως ώστε η Δημοκρατία, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, και αποτελεί συνδετικό κρίκο της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, να κυριαρχήσει απέναντι σε δυνάμεις αυταρχισμού, αναθεωρητισμού και οπισθοδρόμησης».

Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε,
Μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία συντελούνται τεκτονικές αλλαγές στο διεθνές διπλωματικό και γεωστρατηγικό στερέωμα.

Νέοι συσχετισμοί, νέες προκλήσεις, με απλά λόγια: είμαστε σε έναν νέο κόσμο.
Και χρειαζόμαστε μια νέα διατλαντική στρατηγική συνεργασία.

Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και η ιστορική ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο, ανέδειξαν, πιστεύω, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις νέες απαιτήσεις, αλλά και τις νέες προοπτικές, μιας ενισχυμένης διατλαντικής συνεργασίας, δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ολόκληρη η Ευρώπη.

Η περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη των διατλαντικών μας σχέσεων συνιστά σήμερα κομβική στρατηγική επιλογή.
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Είναι κοινό μας χρέος, αλλά και ιστορική ευθύνη απέναντι στις μελλοντικές γενιές, να παλέψουμε, ούτως ώστε η Δημοκρατία, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, και αποτελεί συνδετικό κρίκο της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, να κυριαρχήσει απέναντι σε δυνάμεις αυταρχισμού, αναθεωρητισμού και οπισθοδρόμησης.

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

BINTEO