Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: “Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αστοχίες” (video)

Share

Την ανάγκη να φανεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αντάξια των υψηλών προσδοκιών των Ευρωπαίων πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχετικά με την τοποθέτηση της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η κα. Ασημακοπούλου επισημαίνει ότι ο ευρωπαϊκός συντονισμός για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 αποτελεί το μοναδικό ασφαλές μονοπάτι για τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. Παράλληλα όμως, κάνει λόγο για αρρυθμίες από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξεκαθαρίζει πως: «οι Ευρωπαίοι πολίτες ορθώς έχουν βάλει ψηλά τον πήχη και απαιτούν από εμάς ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Λάθος χειρισμοί και ολιγωρίες δύσκολα συγχωρούνται».

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για αστοχίες όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές. Πρέπει άμεσα να απαντήσουμε αποστομωτικά και αποτελεσματικά στις φωνές κριτικής και αμφισβήτησης που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της ενωμένης Ευρώπης. Αυτό θα γίνει μόνο με πράξεις. Είμαι απολύτως σίγουρη πως στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, μπορούμε να μετατρέψουμε την πρόκληση σε ευκαιρία», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής.

Η κα. Ασημακοπούλου σημειώνει ακόμη την ανάγκη να επιδείξει η Ε.Ε. αποφασιστικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά απέναντι στην πανδημία: «Μπορούμε να δείξουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, γρηγορότερα αντανακλαστικά, πυγμή στις διαπραγματεύσεις. Μπορούμε με συντονισμό και μεθοδικότητα να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των Ευρωπαίων πολιτών. Μπορούμε να αποδείξουμε πως μαζί ξέρουμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια, να κερδίζουμε δύσκολες μάχες και να ανταποκρινόμαστε στον ηγετικό μας ρόλο στο παγκόσμιο περιβάλλον».

«Στη Ελλάδα λέμε “κάθε αρχή και δύσκολη”. Λέμε όμως επίσης και πως “το αποτέλεσμα μετράει”. Και τελικά όλοι εμείς που υποστηρίζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση από το αποτέλεσμα θα κριθούμε», καταλήγει.

Ακολουθεί το video και το κείμενο της παρέμβασης της Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κας Α.Μ. Ασημακοπούλου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αντικείμενο συζήτησης την πορεία της στρατηγικής εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της νόσου COVID-19:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ευρωπαϊκός συντονισμός για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 αποτελεί το μοναδικό ασφαλές μονοπάτι για τα ΚΜ της ΕΕ.

Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες ορθώς έχουν βάλει ψηλά τον πήχη.

Απαιτούν από εμάς ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Λάθος χειρισμοί και ολιγωρίες δύσκολα συγχωρούνται.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πράγματι κάποιες αρρυθμίες.

Σε έναν βαθμό ίσως και να δικαιολογούνται λόγω του πρωτόγνωρου και πολύπλοκου υγειονομικού περιβάλλοντος διεθνώς.

Δεν υπάρχουν όμως περιθώρια για αστοχίες όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές.

Πρέπει άμεσα να απαντήσουμε αποστομωτικά και αποτελεσματικά στις φωνές κριτικής και αμφισβήτησης που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της ενωμένης Ευρώπης.

Αυτό θα γίνει μόνο με πράξεις.

Είμαι απολύτως σίγουρη πως στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, μπορούμε να μετατρέψουμε την πρόκληση σε ευκαιρία.

Μπορούμε να δείξουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, γρηγορότερα αντανακλαστικά, πυγμή στις διαπραγματεύσεις.

Μπορούμε με συντονισμό και μεθοδικότητα να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των Ευρωπαίων πολιτών.

Μπορούμε να αποδείξουμε πως μαζί ξέρουμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια, να κερδίζουμε δύσκολες μάχες και να ανταποκρινόμαστε στον ηγετικό μας ρόλο στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Στη Ελλάδα λέμε «κάθε αρχή και δύσκολη.»

Λέμε όμως επίσης και πως «το αποτέλεσμα μετράει.»

Και τελικά όλοι εμείς που υποστηρίζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση από το αποτέλεσμα θα κριθούμε».

BINTEO