Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Θα αγωνιστούμε ενάντια σε όλους εκείνους που δυσφημούν και συκοφαντούν την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή»

Share

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
«Θα αγωνιστούμε ενάντια σε όλους εκείνους που δυσφημούν και συκοφαντούν την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή»

Να ζητήσουν συγγνώμη από την Ελλάδα όλοι όσοι τη συκοφαντούν, ως προς τη διαχείριση μεταναστών στα σύνορά της, ζήτησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η Ευρωβουλευτής, υπενθύμισε ότι η ΜΚΟ “humanrights360”, η οποία εκπροσωπεί 38 αιτούντες άσυλο που εγκλωβίστηκαν στη νησίδα στον Έβρο, παραδέχθηκε ότι είχε “παραπλανηθεί” ως προς τα γεγονότα και ότι οι ισχυρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών αρχών ήταν ορθοί εξαρχής, καθιστώντας σαφές ότι οι 38 μετανάστες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε τουρκικό έδαφος, ότι κανένα άτομο που διασώθηκε δεν χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη και ότι δεν υπήρχε κανένα αγνοούμενο ή πληγωμένο ή νεκρό παιδί.

Η κα Ασημακοπούλου, ασκώντας κριτική στους Eυρωβουλευτές της Aντιπολίτευσης που συκοφαντούν την Ελλάδα για μικροκομματικό όφελος, τόνισε ότι σε αντίθεση με την Τουρκία, που χρησιμοποιεί ως όπλο τους μετανάστες, εκμεταλλευόμενη τη δυστυχία και τον πόνο τους, η Ελλάδα προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρωπιστικά της καθήκοντα.

Τέλος, η κα Ασημακοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γιατί όπως λένε στη χώρα μου, “καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται” και στην Ελλάδα, ο ουρανός είναι γαλάζιος και καθαρός».

Αναλκυτικότερα:
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Προσφάτως, ένα ακόμη περιστατικό παραπληροφόρησης και συκοφάντησης της Ελλάδας σχετικά με τη διαχείριση μεταναστών στα σύνορά της, αποδείχθηκε κατηγορηματικά ψευδές.

Η ΜΚΟ “humanrights360”, η οποία εκπροσωπεί 38 αιτούντες άσυλο που εγκλωβίστηκαν σε μία νησίδα στον Έβρο, παραδέχθηκε ότι είχε “παραπλανηθεί” ως προς τα γεγονότα, επομένως οι ισχυρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης και των ελληνικών αρχών ήταν ορθοί εξαρχής.

Οι 38 μετανάστες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε τουρκικό έδαφος.

Κανένα άτομο που διασώθηκε δεν χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη.

Δεν υπήρχε κανένα αγνοούμενο ή πληγωμένο ή νεκρό παιδί.

Όπως και σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα προστατεύει τα ευρωπαϊκά μας σύνορα, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρωπιστικά της καθήκοντα.

Αντιθέτως, η Τουρκία είναι αυτή που χρησιμοποιεί ως όπλο τους μετανάστες, εκμεταλλευόμενη τη δυστυχία και τον πόνο τους.

Οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από την Ελλάδα όλοι όσοι τη συκοφαντούν, στους οποίους δυστυχώς συμπεριλαμβάνονται και Έλληνες Ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης που επιδιώκουν μικροπολιτικά οφέλη.

Θα αγωνιστούμε ενάντια σε όλους εκείνους που δυσφημούν και συκοφαντούν την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή.

Γιατί όπως λένε στη χώρα μου, «καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται» και στην Ελλάδα, ο ουρανός είναι γαλάζιος και καθαρός.

ΒΙΝΤΕΟ