Ανοίγουν οι Ρώσοι τις πτήσεις για Ελλάδα από 28 Ιουνίου – 22 Ιουνίου ανοίγουν την Τουρκία

Share

Ανοίγουν οι Ρώσοι τις πτήσεις για Ελλάδα από 28 Ιουνίου | Ποιοι είναι οι ελληνικοί προορισμοί | 22 Ιουνίου ανοίγουν την Τουρκία

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε πριν από λίγο στη Μόσχα, καθώς η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρωσίας Tatyana Golikova, ανακοίνωσε αύξηση πτήσεων προς Ελλάδα από τις 28 Ιουνίου, ενώ νωρίτερα ανακοίνωσε επίσης ότι από τις 22 Ιουνίου ανοίγουν οι πτήσεις προς Τουρκία, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις και του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ότι θα προηγηθεί το άνοιγμα της Τουρκίας, ανεξαρτήτως επιδημιολογικών δεδομένων…

Ωστόσο, οι ανακοινώσεις έχουν αρκετά θολά σημεία που θα διευκρινιστούν την Δευτέρα με την έκδοση του σχετικού νομοθετικού διατάγματος.

Πιο αναλυτικά, από τις 28 Ιουνίου, οι Ρώσοι θα “ανοίξουν” πτήσεις για την Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ελλάδα από τη Μόσχα και τις περιφέρειες. Ακόμη, εγκρίθηκε η επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και άλλων χωρών, όπως είναι η Ιταλία και η Ιορδανία, οι οποίες είναι δημοφιλείς στους τουρίστες.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γράψει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ σε πολλά ρεπορτάζ, η ρωσική πλευρά ακολουθεί φέτος μια παρελκυστική τακτική, μη επιτρέποντας τις τακτικές και τις πτήσεις charter προς Ελλάδα, επιτρέποντας κάποιες ελάχιστες πτήσεις, αμφιβόλου νομιμότητας (cargo commercial).

Πτήσεις προς Ελλάδα
Η εναέρια κυκλοφορία με την Ελλάδα επεκτείνεται πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε Ηράκλειο, Ρόδο, Κέρκυρα, Άραξο και Ζάκυνθο. Σημειώνεται ότι αυξάνεται όχι μόνο η συχνότητα των πτήσεων, αλλά και τα αεροδρόμια από την Ρωσία που θα έχουν προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κα. Tatyana Golikova, αποφασίστηκε η επανάληψη τακτικών πτήσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες (Μόσχα – Ουάσινγκτον, Μόσχα – Νέα Υόρκη), μες το Βέλγιο (Μόσχα – Βρυξέλλες), με τη Βουλγαρία (πτήσεις προς Σόφια, Βάρνα, Μπουργκάς από τη Μόσχα και τις περιοχές), με την Ιορδανία (από Μόσχα προς Αμμάν και Άκαμπα) και με την Ιρλανδία (Μόσχα – Δουβλίνο).

Επίσης, συνεχίζονται οι τακτικές πτήσεις με την Ιταλία (από τη Μόσχα προς τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Βενετία, τη Νάπολη), την Κύπρο (Λάρνακα, Πάφος από τη Μόσχα και τις περιοχές), ενώ οι αεροπορικές εταιρείες στη διαδρομή Μόσχα – Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία) θα μπορούν να λειτουργούν πτήση μία φορά την εβδομάδα. Η συχνότητα των τακτικών πτήσεων από τη Ρωσία προς την Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία θα αυξηθεί επίσης, όπως και η συχνότητα των πτήσεων προς Κατάρ, Φινλανδία, Κροατία, Ελβετία

Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί στη συχνότητα των πτήσεων προς τους προορισμούς. Οι επιτρεπόμενες συχνότητες δεν έχουν κατονομαστεί προς το παρόν.

Τέλος, πολίτες του Λιχτενστάιν θα μπορούν να εισέλθουν στη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα αποφασίστηκε επίσης να αποκατασταθεί η εναέρια κυκλοφορία με την Τουρκία από τις 22 Ιουνίου. / πηγή: money-tourism