Ανοικτή επιστολή – έκκληση από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλύμνου

Share

Έκκληση απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καλύμνου προς όλους τους Καλύμνιους για προσεκτική τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Είναι γνωστό ότι η Κάλυμνος συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στο νησί και παρόλο που άλλες περιοχές κατάφεραν να βγουν από το «βαθύ κόκκινο» η Κάλυμνος παραμένει. Γεγονός που καταδεικνύει την μη σωστή τήρηση των μέτρων. Οι επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού από τα συνεχόμενα λοκντάουν είναι μεγάλες και τις έχουν υποστεί κυρίως το λιανεμπόριο και οι επαγγελματίες τουρισμού και εστίασης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, πάει ένας χρόνος από τότε που παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας και είναι φυσικό να υπάρχει κόπωση από τα αυστηρά μέτρα όμως «όσο καθυστερεί η πλήρης εφαρμογή των μέτρων τόσο θα αναβάλλεται και η έξοδος μας από αυτά και τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι συνέπειες για όλους μας.» 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί συμπατριώτες,

Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Ένας χρόνος που έφερε τα πάνω κάτω παγκοσμίως , ανθρώπινες ζωές χάθηκαν και οικονομίες καταβαραθρώθηκαν. Το ίδιο κι εδώ στο νησί μας που για άλλη μια φορά βρέθηκε στο κόκκινο, με τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς, νέα αυστηρότερα μέτρα να επιβάλλονται και οι επιχειρήσεις να καταστρέφονται από το διαρκές κλείσιμο της αγοράς.

Είναι παραδεκτό από όλους ότι υπάρχει κόπωση της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα από αυτή την κατάσταση. Το ίδιο παραδεκτό είναι όμως ότι όσο καθυστερεί η πλήρης εφαρμογή των μέτρων τόσο θα αναβάλλεται και η έξοδος μας από αυτά και τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι συνέπειες για όλους μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιθανόν να διαφωνούν με τα μέτρα και να μην πιστεύουν στην ύπαρξη του ιού, αυτό είναι απολύτως σεβαστό και είναι δικαίωμά τους. Τα δικαιώματα μας όμως φθάνουν μέχρι το σημείο που ξεκινούν τα δικαιώματα των άλλων.

Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο και πρέπει να προσπαθήσουμε παραπάνω, σεβόμενοι απόλυτα τις επιστημονικές απόψεις, ώστε να καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και να περάσουμε σιγά σιγά σε μια κανονικότητα.

Επειδή πάνω από όλα είναι η υγεία, απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους αγαπητούς συμπατριώτες, να τηρήσουμε σωστά τα μέτρα, έστω και τώρα , να σεβαστούμε και να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας, τους αγαπημένους μας, τους ευάλωτους, τον εαυτό μας.

Πιστή χρήση μάσκας λοιπόν, συχνό πλύσιμο χεριών, αποστάσεις , τήρηση του ωραρίου κυκλοφορίας, αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, εμβολιασμός.
Προσέχουμε , μένουμε ασφαλείς!!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Ειρήνη Χαλκίτη