Άνοιξε η προεκλογική περίοδος! – Άρχισαν τα σενάρια – Οι δηλώσεις, τα πρόσωπα και οι ‘διαρροές’

Share

Κι ενώ βρισκόμαστε ακόμη στον Σεπτέμβριο, με την τουριστική περίοδο σε εξέλιξη, από ό,τι φαίνεται, ξεκινάει και η…. προεκλογική περίοδος στα Δωδεκάνησα -με επίκεντρο τον Δήμο Ρόδου αλλά και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου!

Την αρχή, έκαναν δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Sky Rodos με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Γιάννη Ιατρίδη, να δηλώνει πως μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα εμφανιστεί ένα σχήμα που θα σταθεί απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή στις επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ακολουθούν οι Μιχάλης Κόκκινος και Γιάννης Φλεβάρης. 

Αυτό που ‘πυροδότησε’ τα σενάρια όμως, ήταν η είδηση την οποία επίσης ο Sky έφερε στη δημοσιότητα και αφορά στην υποψηφιότητα του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή του Πασόκ στην Α’ Αθηνών (ιστορικού στελέχους του κόμματος και Δωδεκανήσιου) κ. Κώστα Σκανδαλίδη για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα ο ιστότοπος:
Μετά από μπαράζ δηλώσεων και δημόσιων τοποθετήσεων στον sky των λεγομένων «κοντά σε υποψηφιότητα» για τον δήμο της Ρόδου, όπως ο Γιάννης Ιατρίδης και ο Μιχάλης Κόκκινος, από το ρεπορτάζ προκύπτει βαρυσήμαντη κίνηση για να πεισθεί ο Κώστας Σκανδαλίδης να ασχοληθεί με την περιοχή μας και πιο ειδικά με τα αυτοδιοικητικά της!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ αλλά και στελέχη από άλλους χώρους, κινούνται δραστήρια το τελευταίο διάστημα για να πείσουν τον Κώστα Σκανδαλίδη να δραστηριοποιηθεί στα αυτοδιοικητικά της περιοχής μας και να εκτεθεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Σκανδαλίδης ως τώρα διατηρεί επιφυλάξεις, δεν δίνει θετική, ούτε αρνητική απάντηση, πάντως γίνεται πολύ συζήτηση και σε τοπικό επίπεδο!

Οσοι κινούν νήματα στο ΠΑΣΟΚ, θεωρούν πως είναι μια λύση με προοπτική νίκης και δεν αποκλείεται η θετική απάντηση του κ. Σκανδαλίδη να επιφέρει αναπροσαρμογές, αναταράξεις και νέα πολιτικά δεδομένα στην περιοχή! / πηγή: skyrodos

ΣΗΜ: Με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και οι εκλογές θα γίνουν (κανονικά) το 2023, τα βλέμματα των ενδιαφερομένων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στραμμένα στις επόμενες κινήσεις και στις εξελίξεις.

Πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν επιφυλάξεις είτε επειδή ‘είναι ακόμη νωρίς’ είτε επειδή,  οι δύο εκλεγμένοι κ.κ. Γιώργος Χατζημάρκος στην ΠΝΑι και Αντώνης Καμπουράκης στον Δήμο Ρόδου, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν κι άλλη θητεία, ενώ δεν έχουν εμφανιστεί αντίπαλοι που να δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ενδιαφέρονται να ταχθούν απέναντί τους. 

Σε κάθε περίπτωση, μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο, η οποία θα κρατήσει μέχρι και τη διεξαγωγή των εκλογών δηλαδή το 2023 και σίγουρα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τα πρόσωπα, τις εξελίξεις, τις παρατάξεις και τον ανταγωνισμό. Τουλάχιστον, δεν θα… βαρεθούμε. / news-politics