«Άνθρακες ο θησαυρός!!» Έκθετη η παράταξη Παπανικόλα μετά τα ερωτήματα δυο Περιφερειακών Συμβούλων για το μέλι της Καλύμνου (video)

Share

 

«Άνθρακες ο θησαυρός!!» Έκθετη η παράταξη Παπανικόλα μετά τα ερωτήματα δυο Περιφερειακών του Συμβούλων για το μέλι της Καλύμνου στη 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Αποκαλύψεις περίμεναν να γίνουν στην 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής,  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στη Ρόδο, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Μικές Ζηρούνης  και Μιχάλης Καπίρης από την Παράταξη του Νικηφόρου Παπανικόλα, μετά τα ερωτήματα τα οποία είχε γίνει νωρίτερα γνωστό ότι θα θέσουν στη Συνεδρίαση αυτή. Ο  κ. Μικές  Ζηρούνης μάλιστα, είχε δημοσιοποιήσει σχετικά Δελτία τύπου πριν λίγο καιρό αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι για το θέμα της πιστοποίησης του μελιού και άλλα ζητήματα σχετικά ευθυνόταν η Περιφέρεια. Τα δελτία αυτά σχολιάστηκαν στην Συνεδρίαση αυτή και προκάλεσαν ένταση.

Αναλυτικότερα, η παράταξη «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» έθεσε τα εξής ερωτήματα:

  1. Πότε ακριβώς θα πάρει επιτέλους ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης) το μέλι της Καλύμνου; Εισηγητής: Μικές Ζηρούνης
  2. Γνωστοποιήστε μας αν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια και κωδικοί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για διάνοιξη νέων αγροτικών δρόμων.

Εισηγήτρια: Ευτυχία Σταθοπούλου

  1. Γνωρίστε μας τις ενέργειες που η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας προέβη απέναντι στις έγγραφες καταγγελίες των μελισσοκόμων σχετικά με την τοποθέτηση στην ακατάλληλη περιοχή της χωματερής Καλύμνου μελισσιών, αν και το πρώτο δείγμα έδειξε το συγκεκριμένο μέλι επιβαρυμένο από πλαστικοποιητές και διάφορες άλλες καρκινογόνες ουσίες απόρροια της καύσης των σκουπιδιών, η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας αρνείται να δώσει στον Συνεταιρισμό Καλύμνου τις αναλύσεις μιας και εκείνοι είχαν κάνει την καταγγελία ώστε να προστατεύσουν τους καταναλωτές.

Στο τέλος όμως, μετά τις απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτήματα αυτά τόσο από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμωνα Ζανετίδη και τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, οι «αποκαλύψεις» έγιναν από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής και ήταν αποστομωτικές.

Ακολουθεί η  Ειδική Συνεδρίαση όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τις σχετικές με το θέμα ερωτήσεις και τις απαντήσεις

Δείτε από το 4 ώρες και 31 λ. και μετά

Ειδική Συνεδρίαση όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τις σχετικές με το θέμα ερωτήσεις και τις απαντήσεις

Δείτε από το 4 ώρες και 31 λ. και μετά