Απαντήσεις Διακομιχάλη στο Ν.Κρούσκο για το έργο τηλεμετρίας της ΔΕΥΑΚ και την άσφαλτο 

Share

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος της Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, την Τρίτη 8 Αυγούστου με σκοπό να δώσει απαντήσεις στα όσα ο εκπρόσωπος της 3Κ Τεχνικής , Νίκος Κρούσκος κατήγγειλε για το έργο της τηλεμετρίας, για το οποίο  μάλιστα είπε μεταξύ άλλων ότι, ο διαγωνισμός ήταν στημένος και φωτογραφικός και ότι δεν του δόθηκε η παράταση που αιτήθηκε ώστε να μπορέσει να προσκομίσει πιστοποιητικό εμπειρίας.

Εξηγήσεις δόθηκαν και για τους λόγους που επιμένουν ότι δεν ξέρουν ποια είναι η τύχη 48 τόνων ασφαλτομείγματος. Στο πάνελ μαζί με τον κ. Διακομιχάλη, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νικήτας Γιαννικουρής και η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, Μαρία Τρουμουλιάρη. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Οι διαδικασίες για το έργο ξεκίνησαν το 2018 και δεν εμπλέκεται η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, καμία ευθύνη δεν έχει η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ με το πώς αιτήθηκε η εταιρία να μπει στο πρόγραμμα και ο κ. Κρούσκος θα έπρεπε να αναφερθεί στους υπεύθυνους διότι δεν έχουμε καμία σχέση, όπως τόνισε, παρουσιάζοντας έγγραφα για το σχετικό έργο από το 2018. Ουσιαστικά , συνέχισε, εμείς το έργο το παραλάβαμε από τις 11 Ιουλίου 2021. Μέχρι τότε είχε ήδη  αποκλείσει τον κ. Κρούσκο το ΣτΕ , διότι τον είχε απορρίψει η επιτροπή του έργου, λόγω έλλειψης εμπειρίας.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος εξέφρασε τους φόβους του ότι το έργο θα χαθεί , διότι με την  προσφυγή του κ. Κρούσκου την οποία απέρριψε το ΣτΕ, χάθηκαν δυο χρόνια. Όσο αφορά στην παράταση που ο κ. Κρούσκος ζήτησε  και δεν του δόθηκε, απάντησε λέγοντας:

«Η ίδια η απόφαση του έδινε δικαίωμα παράτασης 30 ημερών για να προσκομίσει πιστοποιητικό εμπειρίας. Ψεύδεται ασύστολα ο κ. Κρούσκος όταν λέει ότι δεν του δώσαμε παράταση. Εξήγησε ότι, «ζήτησε δεύτερη παράταση η οποία απαγορεύεται εκ του νόμου, για αυτό και ζητήσαμε γνωμοδότηση από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου ο οποίος απέρριψε το αίτημα του ως μη νόμιμο και καταχρηστικό».

Απάντηση έδωσε ο Δημήτρης Διακομιχάλης και για τον ορισμό της επιτροπής παρακολούθησης του έργου. «Τον 6ο του 2023 ο Νικ. Κρούσκος ζητά στοιχεία για τον ορισμό της επιτροπής το 2020 και την ίδια μέρα παραιτούνται τα μέλη της επιτροπής, περίεργη «σύμπτωση», όμως το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ δεν δέχτηκε την παραίτηση». Πρόσθεσε  επίσης ότι, εκείνος όρισε τεχνικό σύμβουλο για το έργο όταν έγινε Δήμαρχος, ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός και σύμβουλος για δεκάδες έργα . Στη συνέχεια ενημέρωσε πως η επιτροπή μετά από εισήγηση τεχνικού και νομικού συμβούλου αποδέχτηκε και υπέγραψε ο ρόλος της να είναι καθαρά εισηγητικός για το έργο και την ευθύνη να την έχει το ΔΣ.

Απαντήσεις Δημ. Διακομιχάλη για ασφαλτόμειγμα και απαντήσεις Μαρίας Τρουμουλιάρη για  προσωπικά θέματα για τα οποία κατηγορήθηκε από τον τέως πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Μικέ Ρήγα

Στο δεύτερο μέρος  της συνέντευξης ο Δημ. Διακομιχάλης αναφέρθηκε και στο ασφαλτόμειγμα , το οποίο , κατά τον ίδιο αλλά και την συνεργάτιδα του Μαρία Τρουμουλιάρη είναι ακόμη άγνωστο που έχει πάει, μη αποδεχόμενοι τις εξηγήσεις του Μικέ Ρήγα, τέως προέδρου της ΔΕΥΑΚ αλλά και τα όσα είπε ο κ. Κρούσκος.

Η συνέντευξη έκλεισε με την ειδική σύμβουλο του Δημάρχου, Μαρία Τρουμουλιάρη η οποία έδωσε αναλυτικές απαντήσεις και παρουσίασε έγγραφα για τα όσα αναφέρθηκαν για την ίδια και για προσωπική της υπόθεση  η οποία είχε ξεκινήσει από το 2001, είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το ΔΣ και είχε γίνει μάλιστα αποδεκτή και από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Τα βίντεο είναι από τον Παλμό της Καλύμνου