Απάντηση ΑΝΕΚ στη δήλωση Μιχ. Λελέκη για την παραπομπή στα δικαστήρια της υπόθεσης υπεξαίρεσης πριν 12 χρόνια

Share

Με δελτίο τύπου απαντά η ΑΝΕΚ, δυο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση γραπτής δήλωσης του πρώην προέδρου της, Μιχάλη Λελέκη, αναφορικά με την  υπόθεση υπεξαίρεσης στην ΑΝΕ Καλύμνου 12 χρόνια πριν , την οποία το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω στέλνει, με παραπεμπτικό βούλευμα, στα δικαστήρια. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Νέο γαϊτανάκι δηλώσεων και αντιπαραθέσεων αναμένεται να ακολουθήσει για άλλη μια φορά αν και ο κ Λελέκης στην δήλωση του ξεκαθαρίζει ότι είναι η τελευταία φορά που τοποθετείται και ότι έχει εξουσιοδοτήσει τον πληρεξούσιο δικηγόρο του κ. Δημήτριο Καρδούλια, «να προβαίνει πλέον, όποτε το κρίνει ο ίδιος αναγκαίο, σε δηλώσεις, διευκρινίσεις, απαντήσεις, καθώς και σε συνεντεύξεις τύπου».

Ακολουθεί το Δελτίο τύπου της ΑΝΕΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το θράσος περίσσεψε!

Ο κατηγορούμενος για κακούργημα με δόλο πρώην πρόεδρος της ΑΝΕΚ κ. Μ. Λελέκης απέστειλε στα ΜΜΕ δήλωση κατηγορώντας «γνωστούς εξωθεσμικούς παράγοντες και επαγγελματίες της πολιτικής» ότι τον …συκοφαντούν!

Ξεχνά ότι είναι κατηγορούμενος για κακούργημα.

Ξεχνά ότι κανείς εξωθεσμικός παράγοντας ή επαγγελματίας της πολιτικής δεν του έκανε καμιά μήνυση.

Ξεχνά ότι διώκεται αυτεπάγγελτα με πρόταση της εισαγγελέως και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ξεχνά ότι ποτέ δεν έκανε αγωγή στον πράκτορα να φέρει πίσω τα κλεμμένα. Σ’ εμάς έχει επιστρέψει 101.119,64 € και εκχωρήσει μεσεγγυήσεις 64.253 €. Με δικές μας ενέργειες, όχι δικές του.

Ξεχνά ότι καθησύχαζε το δικό του Διοικητικό Συμβούλιο , ότι δήθεν όλα ήταν καλά με τον πράκτορα (όπως αναφέρεται στο βούλευμα).

Έχει το θράσος να γράψει ότι οι παράγοντες της δικαιοσύνης ( ανακριτής, εισαγγελέας. Συμβούλιο πλημμελειοδικών) είναι υποκείμενοι και υποχείρια δολοπλοκιών.

Θα αγωνιστεί, λέει, να γίνει γρήγορα η δίκη. Μακάρι. Αυτός που έκανε κάθε τι για να μη φτάσει σε δίκη η υπόθεση. Που έκανε μήνυση πρώτα – πρώτα όχι στον πράκτορα , αλλά στις εταιρείες από τις οποίες κλάπηκαν οι επιταγές. Μοναδικό φαινόμενο! Να σου κλέβουν τις επιταγές και να τρως μήνυση γιατί σου τις έκλεψαν από τον …Λελέκη.

Συνιστούμε στον γραφέα της δήλωσης Λελέκη (γιατί ο ίδιος δεν την έγραψε) να είναι πιο προσεκτικός. Βεβαίως και η αλήθεια θα λάμψει. Μόνο να προσέχει πολύ μην τον τυφλώσει το φως της. Γιατί θα είναι εκτυφλωτικό.

Από την Α.Ν.Ε.Κ.