Απάντηση Χατζημάρκου για το 75%: «Φανταστείτε τι θα γινόταν αν η διεκδίκησή μας δεν αφορούσε έργα των Δήμων!» | ΒΙΝΤΕΟ

Share

 

Απάντηση στα όσα διημείφθησαν τις τελευταίες ημέρες περί του διαβόητου Τέλους Ανθεκτικότητας, έδωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, εξηγώντας και το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης που ελήφθη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, να διεκδικήσει το 75% από αυτό, στην Κλιματική Κρίση για λογαριασμό των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου ενώ, μίλησε και για την στάση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου απέναντι στο θέμα.

«Eίναι πολύ δυσάρεστα τα περισσότερα από αυτά τα οποία διαβάζω. Εμείς, δεν έχουμε ένα οριζόντιο επιχείρημα. Αυτό που θέσαμε είναι ένα: στο γιατί. Γιατί υπάρχει έλλειψη τομεακών προγραμμάτων, έργων κλίμακας που υλοποιούνται από κυβερνητικούς φορείς στα νησιά μας, λόγω της εδαφικής ασυνέχειας. Πολιτικά, κάνει την μεγάλη διαφορά, από αυτό που μπορεί να λέγεται πανελλαδικά: ξέρετε ό,τι εισπράττεται εδώ, να μένει εδώ. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά και υποθέτω πως κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν.

Το Π.Σ. περιέγραψε 4 συγκεκριμένους τομείς: ύδρευση, λιμενικές υποδομές, εκπαίδευση και αποχέτευση. Και οι 4 τομείς έργων υποδομής, έχουν ξεκάθαρη και περιβαλλοντική διάσταση, αφορούν σε έργα υποδομής και είναι ‘δημοτικά έργα’ –στην αρμοδιότητα του πρώτου βαθμού Τ.Α.

Είναι σπάνιο να βλέπεις έναν φορέα, να διεκδικεί για λογαριασμό άλλου φορέα. Και κάθε πότε αποφασίζει στην πολιτική μας ζωή, ένας πολιτικός οργανισμός, ή και πρόσωπα πολιτικά, να σηκώσουν μια μάχη –που ίσως να γίνουν και δυσάρεστοι- προκειμένου να βελτιώσουν το χρηματο-οικονομικό περιβάλλον που αφορά δυνατότητα άλλου οργανισμού.
Περιμέναμε ότι αυτό, θα είχε αντιμετωπιστεί με περισσότερη ωριμότητα.

Λυπάμαι γιατί ΔΕΝ έγινε αυτό, αλλά ΔΕΝ εκπλήσσομαι. Γιατί κάποιοι, βρήκανε την ευκαιρία να βγάλουν τον ψυχισμό τους, τα συμπλέγματά τους… -να σταματήσω εδώ, γιατί μετά θα περάσουμε στην σφαίρα άλλων επιστημών…» / Διαβάστε περισσότερα: dimokratiki.gr

Η ΔΗΛΩΣΗ – ΒΙΝΤΕΟ