Απάντηση Γιώργου Θανάτση σε Γιάννη Γαλουζή και Μικέ Ρήγα – Ανταπάντηση από Γιάννη Γαλουζή

Share

Απάντηση Γιώργου Θανάτση σε Γιάννη Γαλουζή και Μικέ Ρήγα και ανταπάντηση Γιάννη Γαλουζή

«Μια οφειλόμενη απάντηση στον Γαλουζή και Ρήγα» από τον Γιώργο Θανάτση.
«Απάντηση στον κρυπτόμενο κ. Θανάτση», από τον Γιάννη Γαλουζή.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ 

Γραπτή απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ, Γιώργος Θανάτσης στους χαρακτηρισμούς και στα ερωτήματα που του έθεσε για την ΑΝΕΚ ο Μικές Ρήγας, στην τελευταία συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν για να απαντήσουν στα όσα η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου, Μαρία Τρουμουλιάρη κατήγγειλε. Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Γαλουζή, την ίδια μέρα, με Δελτίο τύπου.

Ακολουθεί η απάντηση του Γιώργου Θανάτση και του Γιάννη Γαλουζή

Καλώς τον κι ας άργησες
Μια οφειλόμενη απάντηση στον Γαλουζή και Ρήγα
Μετά από 4,5 χρόνια «αγρανάπαυσης» Γιάννη επανήλθες με ύφος Μακιαβέλλι στο πολιτικό προσκήνιο για να επιτεθείς, για άλλη μια φορά στη Δημοτική Αρχή. Ποτέ δεν εξήγησες τουλάχιστον σ’ αυτούς που σε ψήφισαν για ποιους λόγους απείχες τόσο πολύ που να αναγκάσεις τον Μαγκούλια να δηλώσει δυσαρεστημένος με τη στάση σου και να κινηθεί για να κάνει άλλη παράταξη. Ούτε βέβαια κι αυτός εξήγησε ποτέ γιατί έφυγε και γιατί ξαναγύρισε. Όμως επειδή ήσουν απολαυστικός οφείλω κι εγώ να σου δώσω μια πρεπούμενη απάντησή.

Και θα ξεκινήσω μ’ αυτό που είπες για το Ποκίνημα. Σε όλες τις παρατάξεις άρεσε η εκδήλωση και η αναβίωση του εθίμου μόνο εσύ και ο πολιτικός σου μέντορας «στρίψατε δια του αρραβώνος». Μάλιστα εσύ έκανες και ένα ασυγχώρητο λάθος, όταν αναφέρθηκες στο ποκίνημα της Δημοτικής Αρχής. Ξέχασες ότι τον μόνο Δήμαρχο μετά τη μεταπολίτευση ( 50 χρόνια μέχρι σήμερα, μισός αιώνας) που ποκίνησε ο καλυμνιακός λαός με την πρώτη του θητεία ήσουν εσύ. Και μάλιστα τον χαρακτήρισες αχάριστο, γιατί δε σου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία.

Μετά από 5 χρόνια θητείας και μηδενικό έργο, τι δεύτερη ευκαιρία ήθελες; Με ένα άγαλμα δε σώζονται 5 χρόνια. Και μη μου πεις ότι έφερες την Ακαδημία, γιατί εσύ, όπως κι διπλανός σου δεν είχατε καμιά ανάμιξη: Τη σχολή την έφερε ο Διαμαντής, ο Κουβέλης και ο Σαντορινιός. Σε παρακαλούσε ο Διαμαντής να πάτε στον Κουβέλη, αλλά εσύ ποτέ δεν πίστεψες ότι η σχολή θα ερχόταν στο νησί. Κι ακόμη ακόμη είχες την ευκαιρία να ζητήσεις ό,τι ήθελες από τον Τσίπρα, ό,τι είχε ανάγκη το νησί. Και τι ζήτησες; Αεροδρόμιο στην …Παλιόνησο. Τόσο σοβαρή ενασχόληση με τις πραγματικές ανάγκες του νησιού. Όσο για τον δρόμο, ας το καλύτερα.

Φυσικά συνεργασία με τον Διακομιχάλη δεν υπήρξε ποτέ. Δεν ασχολήθηκες με τίποτε άλλο παρά με τη θέση που θα έπαιρνε ο Ρήγας. Αυτό Γιάννη λέγεται συναλλαγή. Αυτό μόνο σε ένοιαζε. Γι’ αυτό κάθε λίγο μέλη της παράταξής σου ψήφιζαν άλλα των άλλων. Ώσπου όταν είδες ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη χωματερή (που 5 χρόνια είχες ξεχάσει) έκανες μια ανοίκεια επίθεση στον «συνεργάτη» σου.

Φυσικά δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η συναλλαγή, όσο κι αν παρακαλούσες να σου συγχωρεθεί το λάθος. Και τώρα που επανήλθες τι κάνεις; Πιάνεις κόσμο και τάζεις θέσεις αντιδημάρχων πάλι με την ίδια μέθοδο: της συναλλαγής. Όμως ενημερώσου για τις θέσεις αντιδημάρχων, γιατί έχεις υποσχεθεί πολύ περισσότερες από αυτές που σου επιτρέπει ο νόμος. Βέβαια αυτό δε σε ενδιαφέρει γιατί ξέρεις ότι δε θα εκλεγείς.

Μια ευπρόσωπη παρουσία χρειάζεσαι μόνο, για να δικαιολογήσεις την επανεμφάνισή σου. Όμως υπολόγισε ότι όλοι ξέρουν πώς συμπεριφέρθηκες σε συνεργάτες σου. Γι’ αυτό έκοψαν και τώρα άντε να τους μαζέψεις. Να μην αρχίσω τώρα τα παραδείγματα. Δε θα σου αρέσουν. Αυτά προς το παρόν για σένα.

Όμως μια πρεπούμενη απάντηση και για τον Ρήγα. Τελικά δεν ήταν δωρεάν η πίσσα. Αν ήταν δωρεάν, γιατί ο Κρούσκος ζητά από τη ΔΕΥΑΚ να την πληρώσει; Φυσικά δεν ήταν ούτε του Λιμενικού Ταμείου. Αν ήταν θα ζητούσε την εξόφληση από το Λιμενικό Ταμείο, όχι από τη ΔΕΥΑΚ ( 48 τόνοι ήταν αυτοί. Δεν ήταν για αποκατάσταση… ζημιών) . Εσύ όμως δεν μας είπες πού πήγες την πίσσα. Δεν ήξερα ότι η ΔΕΥΑΚ αναλαμβάνει και…ασφαλτοστρώσεις.

Για την ΑΝΕΚ σου απαντώ. Η ΓΣ θα γίνει όπως προβλέπει ο νόμος. Μπορείς να ενημερωθείς από αυτούς που ξέρουν τον νόμο. Όμως μην το πολύ ζαλίζεις το θέμα και μην κάνεις ότι ενδιαφέρεσαι. Άλλο σε ενδιαφέρει εσένα και τον μέντορά σου: η εξουσία. Αυτός για να πάρει τη θέση που δεν του έδωσε ο Διακομιχάλης κι εσύ για να επιβεβαιώσεις την ύπαρξή σου. Στα δύσκολα όμως την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια, όπως την έκανες στο θάνατο του Χαλκίτη και τα φόρτωσες στον…φίλο σου τον Μελά, στους υπαλλήλους και στη ΔΕΥΑΚ. Να σε χαίρονται τέτοιο φίλο.

Ας έρθουμε τώρα στο κρυφτό. Εγώ από ποιον κρύβομαι. Πού βλέπεις να κρύβομαι; Ότι δημοσιεύω το δημοσιεύω με το ονοματάκι μου. Γιατί έχω το θάρρος της γνώμης μου. Δεν κρύβομαι πίσω από τα παιδιά μου, όπως κρύβεσαι εσύ πίσω από την κόρη σου (πολιτική συμπεριφορά να σου πετύχει). Αυτό σου το σφύριζε ο μέντοράς σας, γιατί κι αυτός το ίδιο κάνει: κρύβεται πίσω από τον γιο του. Τα κόλπα αυτά να τα ξεχάσετε και οι δυο σας. Να πάτε αλλού.

Ο μονολογικός διάλογος μαζί σας είναι απολαυστικός. Αν θέλετε συνεχίστε.

Τους χαιρετισμούς μου
Γιώργος Θανάτσης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΟΣ
«ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»
ΚΑΛΥΜΝΟΣ ,07/08/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Απάντηση στον κρυπτόμενο κο Θανάτση.

Μάλιστα!!! Ο άνθρωπος που επιβιώνει ως φυτευτός και όχι ως αιρετός έχει άποψη και
χτυπά ως άλλος τιμητής. Ο άνθρωπος που είναι κόκκινο πανί για τα υπόλοιπα μέλη της
παράταξης του που ούτε αυτός ούτε ο πολιτικός συνοδοιπόρος του κέρδισαν την εκτίμηση
όχι των αντιπάλων αλλά των δικών του. Ναι αυτός .

Ο άνθρωπος που τον βάζουν και τον βγάζουν από τη ναφθαλίνη. Αυτός που άλλοτε
συμμετέχει κι άλλοτε τον κρύβουν. Αυτός λοιπόν που έχει αυτή την αξιοπρέπεια διεκδικεί
να κρίνει τους άλλους. Αυτός που τρέφεται με κουλούρια.

Σ αυτή τη ξεχωριστή πολιτική προσωπικότητα όχι δε θα απαντήσουμε. Ούτε θα
ασχοληθούμε ξανά μαζί του. Έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε. Ας κατεβεί στις
εκλογές να εκφράσει το λαό της Καλύμνου και τότε τα λέμε.

Μέχρι τότε… χαίρεται και να τον χαίρεστε.

Για την παράταξη
Γιάννης Γαλουζής
τ. Δήμαρχος Καλυμνίων