Απάντηση και διευκρινίσεις της εταιρίας SkylineWebcams, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις κάμερες στη Ρόδο

Share

 

Απάντηση και διευκρινίσεις της εταιρίας SkylineWebcams, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις κάμερες στη Ρόδο

Η εταιρία SkylineWebcams έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση με διευκρινίσεις σχετικά με τα δημοσιεύματα για τις κάμερες στη Ρόδο. Την παραθέτουμε αυτούσια: 

H SkylineWebcams, είναι μια διαδικτυακή τουριστική πύλη με πάνω από 3500 υψηλής ευκρίνειας live web κάμερες, εγκατεστημένες στα πιο ενδιαφέροντα έργα τέχνης ή τουριστικές τοποθεσίες στον κόσμο, σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και θαύματα του κόσμου, μεταξύ των οποίων όπως για παράδειγμα η Ακρόπολη, η Πέτρα, το Κολοσσαίο, η Φοντάνα ντι Τρέβι, η Βενετία, το Παλαιό Γεφύρι και η Πιάτσα της Σινιορίας στη Φλωρεντία, του Καθεδρικού Ναού στο Μιλάνο, η Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη, η Times Square στη Νέα Υόρκη, οι παράλιες στην Τενερίφη, στην Ονδούρα, στις Μπαχάμες και στη Βραζιλία.

Την ιστοσελίδα της επισκέπτονται κάθε μήνα, από περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο.

Η τεχνολογία έχει αναδείξει νέους τρόπους για την προώθηση τουριστικών προορισμών και μια από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι η τοποθέτηση καμερών μέσω της Log-in (επίσημου συνεργάτη της στα Δωδεκάνησα) σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Αυτή η πρωτοβουλία προσφέρει στους μελλοντικούς επισκέπτες μια προγεύση του τι μπορούν να αναμένουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Οι εικόνες αναμεταδίδονται σε πάνω από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο, πράγμα που αποτελεί μία εξαιρετική διαφήμιση για τους τουριστικούς προορισμούς μας, ακόμα και σε σημεία του πλανήτη που δεν προβαλλόμαστε τουριστικά.

Ενδεικτικά, στο μικρό χρονικό διάστημα των τελευταίων 8 μηνών που μεταδίδεται σε live streaming εικόνα από τη Ρόδο, ο αριθμός των θεατών ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο και συνεχώς αυξάνεται.

Οι live κάμερες, προσφέρουν έναν εντυπωσιακό τρόπο για να απολαύσουν οι ταξιδιώτες την εμπειρία των τουριστικών προορισμών πριν καν φτάσουν εκεί. Με τη βοήθεια αυτών των καμερών, οι επισκέπτες μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τα ιστορικά μνημεία και το γενικό τοπίο του προορισμού. Αυτό δίνει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να προγραμματίσουν και να εξερευνήσουν τον προορισμό τους με πιο εμπεριστατωμένο τρόπο.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες που καλύπτονται από τις live κάμερες της Skyinewebcams, είναι η Ρόδος. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα του μεσαιωνικού κέντρου της Παλιάς Πόλης, του παλατιού και των γραφικών λιμανιών, ενώ μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τις υπέροχες παραλίες του νησιού.

Εκτός από τη Ρόδο, οι live κάμερες της Skylinewebcams, προσφέρουν επίσης εκπληκτικές εικόνες από άλλους προορισμούς στα Δωδεκάνησα.

Είναι ένας καινοτόμος τρόπος να προβάλλει κανείς τα αξιοθέατα σε live streaming και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής σε όλο τον κόσμο, σε όλες της ηπείρους, μέσω του διαδικτύου.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί live κάμερες και αναμεταδίδουν ζωντανά εικόνα από πλατεία Ιπποκράτους και την πλατεία μουσείου, την πλατεία δημαρχείου, τις πλατείες πίσω από το κτίριο της περιφέρειας, την είσοδο του παλιού λιμανιού με τα ελαφάκια, την πλατεία 7ης Μαρτίου μπροστά από το ιερό Ναό του Ευαγγελισμού. Επίσης στη Λίνδο έχουν ήδη τοποθετηθεί δύο live κάμερες που καλύπτουν την κεντρική παραλία και την Ακρόπολη της Λίνδου, ενώ σύντομα θα τοποθετηθεί και live κάμερα από την μεριά της παραλίας του Αγ. Παύλου. Στη Σύμη τοποθετήθηκαν live κάμερες σε δυο σημεία στο λιμάνι και μια στη μονή Πανορμίτη. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις live καμερών στην Τήλο, Χάλκη και Κάρπαθο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά μας μέχρι τον Απρίλιο.

Privacy Web Καμερών Skylinewebcams

α) Οι εικόνες της διαδικτυακής live κάμερας ή web κάμερας μεταδίδονται ζωντανά, δεν αποθηκεύονται, δεν αποτελούν αρχείο ιστορικού και δεν είναι εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.

β) Οι διαδικτυακές live κάμερες ή web κάμερες πρέπει να είναι τοποθετημένες κατά τρόπο τέτοιο ώστε να μην είναι εφικτή η αναγνώριση προσώπων ή αριθμών πινακίδων αυτοκινήτων (οπότε και δεν υφίσταται επεξεργασία προσωπικών δεδομένων).

γ) Κάθε διαδικτυακή live κάμερα ή web κάμερα έχει τοποθετηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς, που αφορούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής σύμφωνα με τους κανονισμούς της χώρας στην οποία βρίσκεται και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

δ) Για τις διαδικτυακές live κάμερες ή web κάμερες που βρίσκονται σε Ελληνικό έδαφος, γίνεται αναφορά στους νόμους:

• Νόμος 2472/1997 «Προστασία ατόμων από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

• Νόμος 3917/2011 « Ενσωμάτωση της οδηγίας 2006/24/ ΕΚ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων».

Σύμφωνα με τη συμμόρφωση της ισχύουσας νομοθεσίας, γίνεται ανακοίνωση, ότι οι λήψεις που γίνονται με τις διαδικτυακές live κάμερες ή web κάμερες Skylinewebcams πραγματοποιούνται από μια απόσταση που δεν επιτρέπει την αναγνώριση των χαρακτηριστικών των προσώπων των ατόμων, επίσης στερείται η δυνατότητα χρησιμοποίησης λειτουργιάς μεγέθυνσης ( zoom ) και δεν επιτρέπουν τον χειρισμό σε διάφορες κατευθύνσεις.

Τα βίντεο time-lapse, που βρίσκονται πάνω στις πανοραμικές διαδικτυακές live κάμερες ή web κάμερες με ευρεία γωνία εστίασης, δημιουργούνται από την σύλληψη ενός καρέ (frame) κάθε 6 λεπτά και συνολικά για 18 ώρες, με υποβαθμισμένη ποιότητα σε σχέση με τα αρχικά καρέ. Αντικαθίστανται καθημερινά με τις τελευταίες εικόνες και σε καμία περίπτωση, το σύστημα αποθηκεύει τις προηγούμενες, καθώς και τα καρέ (frame) που τις αποτελούν.

Εάν διαπιστώστε ότι μια διαδικτυακή live κάμερα ή web κάμερα έχει μετακινηθεί από την αρχική θέση εγκατάστασης, οφειλόμενη σε φυσικά ή τεχνητά φαινόμενα, προκαλώντας έτσι κίνδυνο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, παρακαλούμε να ενημερώσετε αμέσως την ομάδα μας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: privacy@skylinewebcams.com

Με εκτίμηση, εκ μέρους της ομάδας VisioRay. 

Γούλας Γεώργιος
Πολ. Μηχανικός, M.Sc.
Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος της VisioRay© στην Ελλάδα
Λάρισα
Κιν.: (+30) 694 380 9590
greece@skylinewebcams.com