Απάντηση του Δημάρχου Λειψών Φώτη  Μάγγου με αφορμή ειρωνική ανάρτηση σε βάρος του από το Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη

Share

Ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, προχώρησε χθες  29 Μαρτίου 2023, σε ανάρτηση στη σελίδα του Δήμου Λειψών ( Municipality of Lipsi)  στο fb για το έκτακτο δρομολόγιο που πρόκειται να πραγματοποιήσει το πλοίο “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ” στις 2 Απριλίου 2023. Ο  Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης,  ενοχλημένος προφανώς από τις κακές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην ΑΝΕΚ και στο Νήσος Κάλυμνος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb την ανάρτηση του Δημάρχου Λειψών με ειρωνικό τρόπο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μιλήσει για αχαριστία. Άμεση ήταν η απάντηση του Φώτη Μάγγου.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ακολουθούν όλες οι  αναρτήσεις

Δήμος Λειψών – Municipality of Lipsi.

ΠΡΟΣΟΧΗ! – ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ!

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 02/04/2023 το πλοίο «Παναγιά Σκιαδενή» θα πραγματοποιήσει  έκτακτο ελεύθερο, μη επιδοτούμενο δρομολόγιο με το παρακάτω πρόγραμμα.

Το υπουργείο αναμένει από στιγμή σε στιγμή την έγκριση της ευρωπαϊκής επιτροπής για να προκυρήξει τη συγκεκριμένη γραμμή.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=588881289939123&id=100064517719827

Dimitris Diakomichalis

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τον συνάδελφο του Δήμου Λειψών κ. Φώτη  Μάγκο, ο οποίος περιχαρής  ανακοίνωσε χθες  ότι το “νεότευκτο”  αλλά κατά τρία έτη παλιότερο από το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ πλοίο ” Παναγιά Σκιαδενή”  θα εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο στις 2/4/2023 από τη Λέρο μέχρι το Αγαθονήσι  “και ποιος ξέρει μπορεί να του ανατεθεί και η εξυπηρέτηση της γραμμής Κάλυμνος μέχρι Αγαθονήσι για ένα μήνα και μπορεί να κερδίσει τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για τις 28 Απριλίου” , όταν το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ με όλα τα πιστοποιητικά ασφάλειας και αξιοπλοΐας βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Καλύμνου από τις 17/03/2023 το οποίο αποκλείστηκε απο τη γνωμοδότηση του ΣΑΣ στις 16/03/2023. Αγαπητέ συνάδελφε επειδή οδεύουμε προς τη Σταύρωση και την Ανάσταση  του Χριστού μας και ως μεγαλύτερος σου θυμίζω μόνο ότι ο Χριστός όλες τις αμαρτίες τις συγχωρεί  εκτός από την αχαριστία!!! Θερμά συγχαρητήρια  και πάλι για την προσπάθεια σου. Ελπίζω να μη μείνουν στο τέλος οι κάτοικοι των νησιών μας χωρίς πλοίο

Fotis Maggos

Αγαπητέ συνάδελφε δήμαρχε Καλύμνου, φίλε Δημήτρη Διακομιχάλη, η σελίδα facebook”Municipality of Lipsi” έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σκοπό.

Διαχειριστές της είναι μία υπάλληλος του δήμου , μία αντιδήμαρχος και φυσικά εγώ ο οποίος και έδωσα τηλεφωνικά εντολή στην αντιδήμαρχο να αναρτήσει το έκτακτο και κατά συνέπεια άγνωστο  μέχρι εκείνη τη στιγμή πρόγραμμα  αφιξοαναχωρήσεων του πλοίου “Παναγία Σκιαδενή” για την Κυριακή 2/4.

Θεωρήσαμε χρηστικό και αναγκαίο  να ενημερώσουμε ενόψει του Πάσχα τον αγροτικό, εμπορικό και επιβατικό πληθυσμό του νησιού τον οποίο υπηρετούμε με συνέπεια 9 χρόνια τώρα, ώστε να μπορέσει  να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο μετά από 4 μήνες απουσίας του πλοίου “Νήσος Κάλυμνος” απ’ τη συγκεκριμένη γραμμή.

Στην ανακοίνωση αυτή την οποία και  παραθέτω  δεν εκφράζεται κανένα συναίσθημα και δεν χαρακτηρίζεται κανένα πλοίο ως  “νεότευκτο”, παλιό ή οτιδήποτε άλλο.

Παρά το γεγονός ότι οι “μικρότεροι” δεν διακρίνονται για την εγκράτειά τους  και επειδή εννοώ πραγματικά την αγιότητα των ημερών που έρχονται θα δείξω αυτοσυγκράτηση αλλά και σεβασμό προς το πρόσωπό σου και δεν θα απαντήσω στους χαρακτηρισμούς, τους υπαινιγμούς και το σαρκασμό με τον οποίο επέλεξες να μου απευθυνθείς προτάσσοντας τη λέξη “συνάδελφε” την οποία εγώ ακόμη την εννοώ όταν την ξεστομίζω.

Σε μία κατάσταση που έχει πληγώσει όλους τους δημάρχους της περιοχής  αλλά και εσένα , για διαφορετικό λόγο, ισχύει η ρήση του ποιητή: «Ό,τι σώσεις μες στην αστραπή καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει» (Ο. Ελύτης, Άξιον Εστί).

Σου εύχομαι με όλη μου την ψυχή ταχεία και πλήρη ανάρρωση.