Από τις 4 – 7 Ιανουαρίου 2021 ξεκινούν στη Ρόδο οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19

Share

Από τις 4 έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν στη Ρόδο οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, θα εμβολιαστούν πρώτα όσοι εργάζονται μέσα στο Νοσοκομείο (υγειονομικοί, νοσηλευτές, γιατροί, προσωπικό) και στα Κέντρα Υγείας.

Το ίδιο θα γίνει και σε όλα τα νησιά της περιοχής μας σε όσα διαθέτουν Νοσοκομεία και φυσικά, τις λοιπές δομές υγείας.

Σταδιακά, θα επεκταθεί στο γενικό πληθυσμό, μέσω και των Κέντρων Υγείας που έχουν οργανώσει τα εμβολιαστικά τους κέντρα (ένα στον Έμπωνα, ένα στον Αρχάγγελο, δύο με τρία στην πόλη της Ρόδου και δύο στην Ιαλυσό).

Τον συντονισμό θα έχει το Υπουργείο Υγείας και η 2η ΥΠΕ Αιγαίου ενώ θα μπορέσουν να εμβολιάζονται και όσοι από τους πολίτες το επιθυμούν και το δηλώσουν.

Ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός σε αυτή την φάση και φυσικά, όσοι το επιθυμούν θα το δηλώνουν και θα ειδοποιούνται με μήνυμα.

Όσον αφορά τα εμβόλια έχουν την δυνατότητα να μείνουν για πέντε ημέρες στη συντήρηση οπότε δεν χρειάζονται ειδικά ψυγεία κ.λπ.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;

Να σημειωθεί ότι τα εμβόλια αναμένεται να έρθουν στην Ρόδο μόνον ύστερα από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το πότε και ποιες ποσότητες θα έρθουν στην περιοχή μας.

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως, να παρακολουθήσουμε πώς θα ξεκινήσει και θα εξελιχθεί η διαδικασία του εμβολιασμού στα νησιά μας και μάλιστα στα μικρότερα και στα ακριτικά και αν θα σημειωθεί ανταπόκριση από τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. / Π.Ντ.