Αποχωρούν Γκασούκα και Σιάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Η γελοιότητα συναντάει τον μεσσιανισμό»

Share

 

Δύο νέες αποχωρήσεις στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής απο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με σημαντικό έργο και προσφορά στο κίνημα του φεμινισμού, έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες μετά της ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις. Πρόκειται για τη Μαρία Γκασούκα και τη Φωτεινή Σιάνου, οι οποίες μέσα από ένα κείμενο- δήλωση εκφράζουν τη θλίψη τους για όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν στο κείμενο που υπογράφουν η ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Γκασούκα και η τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Φωτεινή Σιάνου αποχωρούν «από το πολιτικό σχήμα στο οποίο ραγδαία μετεξελίχθηκε τον τελευταίο καιρό, στο πλαίσιο του οποίου η γελοιότητα συναντάει τον μεσσιανισμό και το οποίο διαγράφει την αριστερή κουλτούρα και ασεβεί προς την ιστορία της Αριστεράς», βάλλοντας κατά του διαχωρισμού περί «πατριωτικής» και «μη πατριωτικής» αριστεράς.

Αναλυτικά, η πλήρης ανακοίνωσή τους

«ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Με πραγματική θλίψη, αλλά και με πλήρη αριστερή, πολιτική συνείδηση, γνωστοποιούμε την αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε με συνέπεια και αυταπάρνηση ακόμα και σε συνθήκες δύσκολες. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι πως αποχωρούμε όχι από το κόμμα που-παρά τις όποιες αδυναμίες- έφερε την αριστερά στην κυβέρνηση και έβγαλε τη χώρα μας από τα μνημόνια, αλλά από το πολιτικό σχήμα στο οποίο ραγδαία μετεξελίχθηκε τον τελευταίο καιρό, στο πλαίσιο του οποίου η γελοιότητα συναντάει τον μεσσιανισμό και το οποίο διαγράφει την αριστερή κουλτούρα και ασεβεί προς την ιστορία της Αριστεράς και τις παραδόσεις της διαιρώντας τη σε “πατριωτική” (που αυτοδιορίσθηκε να εκφράζει η υπό τον κ. Κασσελάκη κυρίαρχη σήμερα ομάδα) και “μη πατριωτική”.