Αποκλειστικό: Ο Ρεπουμπλικάνος ελληνο-αμερικανός Γερουσιαστής Στέφαν Παππάς συμφωνεί με την παραπομπή Τραμπ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Share

Ο Ρεπουμπλικάνος ελληνο-αμερικανός Γερουσιαστής Στέφαν Παππάς συμφωνεί με την παραπομπή Τραμπ – Δρομολογούνται αλλαγές μέσα στο κόμμα

«Θα δρομολογηθούν αλλαγές μέσα στο Ρεπουμπικανικό κόμμα» αποκάλυψε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Ρ/Σ NotosNews, ο Ρεπουμπλικάνος ελληνο-αμερικανός Γερουσιαστής, από το Ουαϊόμινγκ, Στέφαν Παππάς ενώ δήλωσε θετικός στην παραπομπή του απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ευθυγραμμιζόμενος με την θέση που πήρε η κόρη του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντίκ Τσέινι και πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Διάσκεψης στη Βουλή των Αντιπροσώπων Λιζ Τσέινι –επίσης Ρεπουμπλικάνα από το Ουαϊόμινγκ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων παρέπεμψε, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, τον πρόεδρο Τραμπ για καθαίρεση με την κατηγορία της «υποκίνησης σε ανταρσία», μία ακριβώς εβδομάδα ύστερα από τα δραματικά γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Ερωτηθείς εάν ο Τραμπ μετά την 2η παραπομπή θα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει ξανά την Προεδρία των ΗΠΑ, ο Στέφαν Παππάς, τόνισε πως «αυτό δείχνει αμφίβολο».

Ο Στέφαν Παππάς (Stephan Pappas – Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) είναι μέλος της Γερουσίας του Wyoming (Ουαϊόμινγκ) εκπροσωπώντας την Περιφέρεια 7. Ο κ. Παππάς εξελέγη για πρώτη φορά στην αίθουσα το 2014. Διετέλεσε στρατιωτικός στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (Air Force) και σύμβουλος σε θέματα άμυνας και ασφάλειας σε διάφορες θέσεις.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο Ρεπουμπλικάνος ελληνο-αμερικανός Γερουσιαστής είναι πραγματικά αποκαλυπτικός και καταδικάζει απερίφραστα τα βίαια γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, τα οποία ‘πάγωσαν’ τον πλανήτη και προκάλεσαν την οργή κάθε δημοκρατικής χώρας. Ο ίδιος, καταδικάζει τον Τραμπ αφού: «Η «υποκίνηση σε ανταρσία» την περασμένη εβδομάδα έπρεπε να σταματήσει και ο Πρόεδρος δεν παρενέβη» όπως δηλώνει.

Να σημειωθεί ότι ήδη πολλοί Ρεπουμπλικάνοι έχουν πάρει αποστάσεις από τον Τραμπ ενώ αναμένονται εξελίξεις κατά την συζήτηση στην Γερουσία την επόμενη εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΕΓΚΥ ΝΤΟΚΟΥ

-Κύριε Παππά, είδαμε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, αποφάσισε για δεύτερη φορά την παραπομπή του Προέδρου Τραμπ και θα θέλαμε ένα σχόλιο δικό σας, μιας και ανήκετε στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Αυτή ήταν μια ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ να έχει έναν Πρόεδρο που παραπέμπεται για δεύτερη φορά από την Βουλή των Αντιπροσώπων. Γνωρίζω ότι υπάρχουν Ρεπουμπλικάνοι όπως η Λιζ Τσέινι από το Ουαϊόμινγκ που ψήφισαν κατά του Προέδρου Τραμπ –με την οποία συμφωνώ! Ξέρετε, είμαι Ρεπουμπλικάνος αλλά πιστεύω ότι είναι η ώρα να πάρουμε μια θέση και να δείξουμε στον κόσμο ότι δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους πράξεις από τους πολιτικούς μας ηγέτες. Γι αυτό συμφωνώ με την παραπομπή.

-Εκτιμάτε ότι θα υπάρξουν προβλήματα μέσα στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων από εδώ και στο εξής;

Βεβαίως! Νομίζω ότι πιθανόν θα υπάρξουν κάποιες περαιτέρω διαφοροποιήσεις μέσα στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. Το κόμμα μας είναι ήδη διαιρεμένο κι ελπίζω, πάντως, ότι κάποιες πιο μετριοπαθείς φωνές θα εισακουστούν και θα έχουμε εξελίξεις. Όμως θα πρέπει να ακούσουμε όλες τις πλευρές για ό,τι γίνεται.

-Κύριε Παππά, πιστεύετε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορέσει να είναι υποψήφιος και να διεκδικήσει ξανά την Προεδρία των ΗΠΑ;

Έχει εκφράσει ήδη την πρόθεσή του να προσπαθήσει. Δεν πιστεύω ότι θα το πετύχει. Δεν το πιστεύω αυτό. Όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει με την παραπομπή όταν θα έρθει για συζήτηση στην Γερουσία. Ο Μιτς Μακ Κόνελ είναι ήδη ανοικτός στην καταδίκη. Θα δούμε.

-Νομίζω πως τελικά, μας ξάφνιασε όλους η θέση που πήρε ο Μιτς Μακ Κόνελ (όπως και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι). Ποια είναι η άποψή σας γι αυτό; 

Ξέρετε, η προσωπική μου άποψη είναι ότι προφανώς θα πρέπει να καταδικαστεί. Η «υποκίνηση σε ανταρσία» την περασμένη εβδομάδα έπρεπε να σταματήσει και ο Πρόεδρος δεν παρενέβη. Ο ίδιος την προκάλεσε και ακόμη και όταν είδε τα βίαια γεγονότα –τα οποία αργότερα τα καταδίκασε- δεν τα σταμάτησε όταν ελάμβαναν χώρα. Αυτό ήταν αδιανόητο για μένα και προφανώς αξίζει να καταδικαστεί από την Γερουσία.

-Εκτιμάτε ως Ρεπουμπλικάνος ότι θα είναι απαραίτητο μετά τις εξελίξεις να επιλέξετε άλλον υποψήφιο;

Θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές μέσα στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και το πώς θα επιλέξουν τον επόμενο υποψήφιο. Δεν είμαι μέσα στο κόμμα σε εθνικό επίπεδο, είμαι σε επίπεδο της Πολιτείας του Ουαϊόμινγκ αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τι θα γίνει αργότερα. Έχουμε, προφανώς κάποια χρόνια ακόμη για να δούμε και να αποφασίσουμε πως θα γίνει. Πάντως, εφόσον ο κ. Τραμπ θέλει να κατέβει υποψήφιος γι άλλη μια φορά, δεν το βλέπω να είναι δυνατό.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝ ΠΑΠΠΑΣ (ΑΓΓΛΙΚΑ)