News&

Απόλυτο μηδέν στην πόλη της Ρόδου η ανθρωπιά και η εικόνα της με τους μετανάστες πάλι: Μας φτιάχνουν κ δομή!

Share

 

Οι αθλιότητες στο κέντρο της πόλης της Ρόδου λόγω της άρνησης να φιλοξενούνται μετανάστες ως την ταυτοποίηση από την Αστυνομία, άφησε ανοιχτά τα παράθυρα και σίγουρα αυτό που δεν θέλουν όλοι οι Ροδίτες πάει να επιβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες που το ραδιόφωνο του sky μετέδωσε χτες το πρωί, ύστερα και από δημοσιεύματα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. 

Η κατάσταση εκ νέου είναι τραγινή και γίνεται πλέον τραγική με την επιλογή που έδωσαν στους μετανάστες να παραμένουν ετσιθελικά αλλά και με προτροπές, σε γύρω από το αστυνομικό τμήμα  χώρους, για να είναι κοντά σε έλεγχο ή ειδοποίηση, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να φύγουν από τη Ρόδο.

Χτες το βράδυ μετανάστες, σωρηδόν,  βρίσκονταν στις καμάρες της Περιφέρειας, στην πλευρά προς την θάλασσα αλλά και στην είσοδο του κινηματοθεάτρου ΡΟΔΟΝ, δίνοντας την εικόνα μιας πόλης σε απόλυτη κατάληψη από αγνώστους και κατατρεγμένους!

Η πόλη είναι στο απόλυτο μηδέν είτε για την εικόνα που παρουσιάζει είτε λόγω της αδιαφορίας για καθαρά ανθρώπινους λόγους που δείχνει στους μετανάστες!

Τα δημοσιεύματα για δομή στη Ρόδο!

Με τις αφίξεις μεταναστών στη Νότια Κρήτη, τη Γαύδο και τα Δωδεκάνησα να είναι πλέον καθημερινότητα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχεδιάζει τη δημιουργία μικρών δομών σε Ρόδο και Κρήτη.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μικρές δομές, βραχυχρόνιας φιλοξενίας, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ρόδο, προκειμένου να μεταφέρονται εκεί μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών ταυτοποίησης οι πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στα νότια της χώρας.

Αυτά τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης θα είναι χωρητικότητας περίπου 300 ατόμων και με χρονικό όριο φιλοξενίας τις 48 ώρες.

Αυτή την περίοδο, το υπουργείο βρίσκεται στη φάση έρευνας για πιθανούς χώρους που θα μπορούσαν να στηθούν οι δομές, όπως ανενεργά στρατόπεδα και πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ή άλλους χώρους που μπορούν να υποδείξουν οι δήμοι.

Υπενθυμίζεται ότι το σενάριο για τη δημιουργία των δομών αυτών στα δύο νησιά είχε αρχίσει να συζητιέται πριν από το καλοκαίρι, όταν οι ροές προς τα νότια της χώρας είχαν εκτοξευθεί. skyrodos.gr

Exit mobile version