Απονομή πτυχίων σπουδαστών της Σχολής Δυτών Καλύμνου από τον Υφ/γό Ναυτιλίας, Γιάννη Παππά (videos)

Share

 

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στις 12.30, στο κτίριο της Σχολής Δυτών Καλύμνου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Παππάς παρέδωσε στους σπουδαστές της σχολής που αποφοίτησαν, μετά από 40ήμερη εκπαίδευση, τα πτυχία τους , σε μια λιτή αλλά γεμάτη συγκίνηση τελετή. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, ο Πρωτοσύγκελος, Πατήρ Αμφιλόχιος Σακαλέρος, ο Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης και ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος, Γιάννης Μαστροκούκος, ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής, ο πρόεδρος του ΔΛΤ, Μιχάλης Μπούκης και άλλοι εκπρόσωποι των Αρχών του νησιού.

Αξίζει να αναφέρουμε πως κοινό αίτημα όλων  των τοπικών αρχόντων είναι η αναβάθμιση της Σχολής, που μαζί με την ΑΕΝ και το Τμήμα Μηχανικών όταν θα λειτουργήσει, θα καταστήσουν την Κάλυμνο κέντρο Ναυτικής εκπαίδευσης και  «Γαλάζιων Επαγγελμάτων».

Ένας στόχος που έχει ενστερνιστεί από την πρώτη στιγμή ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς και για αυτό από τα πρώτα βήματα της θητείας του δούλεψε για την επαναλειτουργία της Σχολής και έπεται η αναβάθμιση της και κατά επέκταση η αναβάθμιση των πτυχίων των σπουδαστών, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Ο Υφυπουργός, κατά τον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον  έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελλή και τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της Σχολής και χαρακτήρισε ως «μεγάλο λάθος που διορθώθηκε» το ότι η Σχολή πέντε χρόνια δεν λειτουργούσε. Τέλος ενημέρωσε πως έχουν πλέον εξασφαλιστεί τα χρήματα για τη λειτουργία της από δω και πέρα, για την βελτίωση του εξοπλισμού, της εκπαίδευσης, ακόμη και για να λαμβάνουν επίδομα οι σπουδαστές όταν αποφοιτούν.

Ο Λιμενάρχης και Διευθυντής της Σχολής, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ κ. Θεόφιλος Τσαγκάρης, παρέδωσε πλακέτες της Σχολής Δυτών στον Υφυπουργό, στον Δήμαρχο, στον Έπαρχο και στον απερχόμενο Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Μπούκη για την 12ετή προσφορά του, την οποία παρέλαβε με πολύ συγκίνηση.

Ακολουθεί βίντεο με όσους απηύθυναν χαιρετισμό,  βίντεο με την απονομή των πτυχίων στους σπουδαστές και φωτορεπορτάζ από την Κατερίνα Καθοπούλη.