ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: Απώλειες ΣΥΡΙΖΑ κ ΝΔ στην Κρήτη λόγω… Ανδρουλάκη! – Τι λέει δημοσκόπηση της GPO

Share

Η πρώτη έρευνα της νέας χρονιάς επικεντρώθηκε στην Περιφέρεια της Κρήτης, μια περιοχή με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον εξαιτίας της πρόσφατης εκλογής του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ καταλυτικό ρόλο στην οποία διαδραμάτισε η δυναμική που εμφάνισε ο νέος πρόεδρος στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης (που δημοσιεύεται στα Παραπολιτικά)αποτελούν οι σημαντικές ανακατατάξεις στην εκλογική επιρροή των κομμάτων, απόρροια της πρόσφατης επικράτησης του κ. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ. Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ –σε μεγαλύτερο βαθμό- καταγράφουν σημαντική υποχώρηση των ποσοστών τους σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και στους τέσσερις νομούς.

Στον αντίποδα, το ΚΙΝΑΛ σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο των ποσοστών του στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου όπου ‘πιέζει’ τα δύο μεγάλα κόμματα, ανατρέποντας το διαμορφωμένο σκηνικό.

Είναι ξεκάθαρο ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή καταγράφονται σοβαρές μετακινήσεις του εκλογικού σώματος, το οποίο φαίνεται διατεθειμένο να δώσει μια ευκαιρία στο νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ. Η απειλή, κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι μόνο είναι πλέον οραρή και ο αγώνας για την ‘κατάληψη’ του προοδευτικού χώρου στην Κρήτη αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που μένει να αποδειχθεί αν μπορούν να έχουν και πανελλαδικό αντίκτυπο. (Παραπολιτικά)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην εν λόγω δημοσκόπηση καταγράφονται αναλυτικά τα ποσοστά των δημάρχων των νομών Κρήτης (Χανιά – Σημανδηράκη, Ρεθμύνου – Μαρινάκη, Ηρακλειου – Λαμπρινού, Λασιθίου – Ζερβού καθώς και του περιφερειάρχη Κρήτης Αρναουτάκη)

ΧΑΝΙΑ
ΝΔ – 27,5%
ΣΥΡΙΖΑ – 22,8%
ΚΙΝΑΛ – 8,9%

ΡΕΘΥΜΝΟ
ΝΔ – 28,3%
ΣΥΡΙΖΑ – 22,2%
ΚΙΝΑΛ – 19,6%

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΝΔ – 23,7%
ΣΥΡΙΖΑ – 22,8%
ΚΙΝΑΛ – 21,6%

ΛΑΣΙΘΙ
ΝΔ – 27,3%
ΣΥΡΙΖΑ – 20,4%
ΚΙΝΑΛ – 18,8%